Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Schaarste op de markt: lange vrouw zoekt (lange) man

Inez torent boven Willem uit.
Inez torent boven Willem uit. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Ondanks de talloze apps, sites en televisieprogramma's die mensen aan een partner helpen, lukt het niet iedereen om een wederhelft te vinden. Vrouwen die letterlijk en figuurlijk boven het standaardplaatje uitsteken, hebben nog een extra hindernis. Inez Scheper uit Apeldoorn schiet hen te hulp.
Inez is 1 meter 90 lang en dat maakt daten niet eenvoudig, weet ze uit eigen ervaring. Volgens het ideaalbeeld moet de mannelijke partner groter zijn. "Het is toch een beetje het gevoel van geborgenheid en bescherming, dat voor de vrouw geldt", zegt ze in het televisieprogramma De Week van Gelderland.
Andersom is dat niet anders: mannen geven ook vaak de voorkeur aan een kleinere levenspartner. "Stellen waarbij de vrouw groter is, krijgen te horen dat de vrouw de broek wel aan zal hebben", heeft Inez ervaren. Kortom, voor lange dames is er niet zo veel te kiezen als ze binnen het ideaalplaatje willen vallen. Om deze vrijgezelle dames een steuntje in de rug te geven, organiseert Inez een speeddate evenement, speciaal bedoeld voor lange mensen.

Zoektocht naar de liefde

Inez runt een speciaalzaak met kleding voor lange mensen. Ze krijgt daar vaak de worstelingen van haar klanten mee, ook in hun zoektocht naar de liefde. Op verzoek van haar klanten en gezien de succesvolle editie van acht jaar geleden besloot ze een tweede speeddate-evenement te organiseren. "Die avond heeft geen liefdesbaby, maar wél een match opgeleverd", aldus de organisator.
Zelf is Inez gelukkig getrouwd met een man van haar lengte. Dat weerhoudt haar er overigens niet van om hakken te dragen. "Vandaag ben ik bijna 2 meter", glundert ze. "Ik draag vaak hakken. Dat vind ik mooi."
Ze heeft haar lengte inmiddels omarmd, maar dat is wel eens anders geweest. "Vroeger zat ik op dansles en moest ik dansen met een kleinere man", vertelt Inez. "Nou, dat vond ik vreselijk!"
Ook haar tienerjaren waren niet gemakkelijk. "In de puberteit wil je niet zo opvallen", blikt Inez terug. Ze liep vroeger dan ook vaak met gebogen schouders, wat een houdingcorrectie tot gevolg had.

Wie kan er meedoen?

De speeddatesessie vindt plaats op Valentijnsdag, 14 februari. Het is bedoeld voor vrijgezelle mannen die langer zijn dan 1 meter 90 en dames die langer zijn dan 1 meter 80. Ook moeten de deelnemers 18 jaar of ouder zijn. Wat betreft het aantal aanmeldingen van vrouwelijke deelnemers groeit de avond al uit z'n jasje. "Alleen de mannelijke aanmeldingen blijven achter", vertelt de organisator. "Dus, heren: meld je aan!" roept ze op.
Kijk het gesprek terug dat Klaas Drupsteen had met Inez Scheper:
Inez helpt lange mensen aan de liefde