liveblog | 24 januari

Brand in milieustraat • jongens bevrijd uit lift

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 januari, 17:00 uur
17:00

Brand in milieustraat Barneveld

In de milieustraat aan de Otelaarseweg in Barneveld heeft woensdagmiddag brand gewoed in een container met elektronische apparatuur. Het afvalbrengstation ging daardoor dicht.
De brandweer heeft het vuur geblust. Volgens een 112-correspondent die ter plaatse was, kwam er veel rook vrij die in de wijde omgeving was te zien. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Iemand zou afval hebben gebracht dat in brand is gevlogen.
De brandweer heeft het vuur geblust
De brandweer heeft het vuur geblust © William Harthoorn/Persbureau Heitink
16:00

Twee mannen gepakt na achtervolging

Een verdachte is woensdagmiddag aan de politie ontsnapt na een achtervolging in Harderwijk. Volgens een woordvoerder konden twee andere mannen wel worden aangehouden.
Een getuige meldde bij de politie dat aan de Leuvenumseweg (N302) een fiets in een busje werd geladen. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, negeerde de man dat.
De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachte
De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachte © Persbureau Heitink
15:00

Wapen aangetroffen in instelling

In een instelling in Arnhem is dinsdag een wapen aangetroffen. Volgens een wijkagent gaat het om een luchtdrukpistool. Een van de jongeren die daar begeleid wonen had het op de kamer liggen.
Een begeleider vond het wapen en schakelde de politie in. Die heeft het in beslag genomen.
Het luchtdrukpistool
Het luchtdrukpistool © @WA_spijkerkwtr
14:30

Jongens vast in lift op Station Dieren

Een groepje jongeren heeft woensdagmiddag bijna twee uur vastgezeten in een lift op Station Dieren. Rond 13.15 uur werd de brandweer gealarmeerd om de zes jongens uit de vastgelopen lift te bevrijden. Het groepje zou op dat moment al even in de lift hebben gezeten.
Lees hier verder of bekijk de video.
Zes jongens vast in lift op Station Dieren
12:00

Tweede minderjarige aangehouden

De politie heeft een tweede minderjarige verdachte aangehouden voor het steekincident in Arnhem, dinsdagmiddag.
Daarbij raakte een andere minderjarige jongen lichtgewond. Hij moest naar het ziekenhuis voor controle. Direct na het steekincident was al een minderjarige jongen opgepakt.
Politie in de Schoolstraat in Arnhem.
Politie in de Schoolstraat in Arnhem. © Persbureau Heitink
De politie doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van het incident. "Vooralsnog lijkt het te gaan om een conflict tussen meerdere minderjarigen", aldus een woordvoerder.
11:50

Fietser gewond na aanrijding

Een fietser is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding in Aalten. Hij liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis.
De fietser reed op de Hogestraat en wilde linksaf slaan. Hij gaf daarbij geen voorrang aan een automobilist die rechtdoor reed. Een aanrijding was het gevolg.
De fietser raakte gewond bij de aanrijding.
De fietser raakte gewond bij de aanrijding. © 112Achterhoek-nieuws