liveblog | 23 januari

Overleden persoon gevonden • fietsendief gevangen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 januari, 19:05 uur
19:05

Agent vangt fietsendief en waarschuwt

Afgelopen vrijdag heeft de politie in Tiel een fietsendief gevangen. Agenten kregen de dief in het vizier toen deze een fiets weghaalde op het station in Tiel. Hierop werd de achtervolging ingezet. Ze achtervolgde de verdachte tot op de Wadenoijenlaan.
"Nadat hij meerdere keren was verzocht om te stoppen, kreeg hij een lichte touché met de portier van de politieauto", meldt de politie. "Waarna de verdachte kon worden ingerekend en overgebracht naar Nijmegen."
Ook hebben agenten een tips voor eigenaars van elektrische fietsen. "Er zijn een aantal fietsmerken in het goedkopere segment. Deze fietsen hebben geen framenummer en dat weten fietsendieven ook maar al te goed. Probeer zo'n fiets dan te graveren of uniek te maken, anders is het vaak niet te doen om deze terug te brengen naar een eigenaar", melden ze.
19:00

Politie zoekt eigenaar gereedschap

De politie in de regio Veluwe-West is op zoek naar de eigenaar van een boel gereedschap. Meer dan dat zeggen ze er niet over. Agenten hebben foto's van het gereedschap gedeeld op sociale media.
De eigenaar wordt verzocht de spullen op te halen bij het bureau in Harderwijk.
18:45

Politie zoekt getuigen van bekladdingen

De politie in Putten is op zoek naar meer informatie over een reeks anti-Israël leuzen. De leuzen zijn aangebracht bij een kerk, maar ook op de Engweg, het Kerkplein en de Verlengde Dorpsstraat. Dat gebeurde allemaal op vrijdag 19 januari tussen 16.00 en 20.00 uur.
De leuzen zijn inmiddels weg, maar de politie wil graag meer info over wie er achter zit. Wie het weet, mag het een agent vertellen.
17:04

Politie vindt overleden persoon in woning in Druten

De politie aanwezig bij de Heuvel in Druten.
De politie aanwezig bij de Heuvel in Druten. © Persbureau Heitink
De politie heeft dinsdag een overleden persoon gevonden in een woning aan de Heuvel in Druten. Of de gevonden persoon een natuurlijke dood is gestorven, of dat er sprake is van suïcide of een misdrijf, is nog niet duidelijk. De politie doet daar onderzoek naar, laat ze weten. Er zijn meerdere hulpdiensten bij de woning aan de Heuvel.
17:04

Man overleden na val van hoogwerker

In Halle, in de gemeente Bronckhorst, is dinsdag een man van 44 jaar uit Zelhem omgekomen bij een ongeval. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse ging er iets mis bij snoeiwerkzaamheden op de Priesterinkdijk. Drie personen zouden op die plek bezig zijn geweest met een hoogwerker. Door een ongeval kwam een van hen om het leven.
16:15

Hinder na ongeval

Een verkeersongeval heeft dinsdagmiddag voor de nodige hinder gezorgd op de Hatertseweg in Nijmegen. Twee auto's botsten door onbekende oorzaak op elkaar. Niemand raakte gewond, maar de voertuigen zijn flink beschadigd. Vanwege de bergingswerkzaamheden was er de nodige hinder voor het andere verkeer.
De voertuigen zijn flink beschadigd.
De voertuigen zijn flink beschadigd. © Persbureau Heitink