Stedendriehoek

Deze carnavalsverenigingen laten alvast hun wagens zien

Airbrushen van de carnavalswagen van carnavalsvereniging Picobello.
Airbrushen van de carnavalswagen van carnavalsvereniging Picobello. © Omroep Gelderland
KLARENBEEK - Carnaval komt eraan. In het tweede weekend van februari barst het feest weer los. Niet gek dus dat de voorbereidingen op dit moment in volle gang zijn. Bij carnavalsverenigingen CV Pivo in Klarenbeek en CV Picobello BV in Wilp zijn ze dit weekend druk aan het bouwen.
Op zaterdag 10 februari om 12.30 uur gaat in 'Het Neutendarp' een van de grootste carnavalsoptochten van Gelderland van start. CV Pivo en CV Picobello doen mee aan deze carnavalsoptocht en zijn druk bezig met het bouwen van hun praalwagens.

Lekkage

Bij CV Pivo lopen ze elk jaar tegen hetzelfde probleem aan: het lukt hen niet om een bouwlocatie te vinden. Dit jaar vonden ze de oplossing op een wel heel bijzondere manier: in plaats van een schuur hebben de leden van Pico zelf een metershoge tent gebouwd waarin ze hun carnavalswagen bouwen. "Het is wel spannend, want hij heeft al gelekt."
Op nog geen tien minuten rijden van de bouwlocatie van CV Pivo vandaan wordt er door carnavalsvereniging CV Picobello geklust aan hun praalwagen. CV Picobello is een jonge maar zeer fanatieke carnavalsvereniging die gek is van alles dat draait en beweegt. De techneuten bij CV Picobello staan bekend om het maken van de mooiste creaties. Normaal verven ze met de kwast, maar afgelopen maandag zijn ze begonnen met airbrushen van hun praalwagen: "En dat gaat hartstikke mooi worden."
Kijk hier alvast hoe de praalwagens eruit zien:
Carnavalsverenigingen leggen laatste hand aan praalwagens