Arnhem en omstreken / Stedendriehoek

Met de trein naar Duitsland: dat kan even niet

Een intercity van de Deutsche Bahn.
Een intercity van de Deutsche Bahn. © ANP
ARNHEM - Treinpersoneel in Duitsland gaat vanaf woensdag in staking. Dat heeft gevolgen voor wie de komende dagen via Arnhem met de trein naar Duitsland wil.
De Duitse machinistenvakbond (GDL) heeft machinisten van de Deutsche Bahn opgeroepen om weer te gaan staken. Van woensdag 24 januari (02.00 uur) tot en met maandag 29 januari (18.00) uur ligt het treinverkeer in Duitsland voor een groot deel plat. De staking in het goederenvervoer begint dinsdagavond (om 18.00 uur) al.
De vakbond roept weer op tot een staking, omdat GDL niet akkoord gaat met een nieuw cao-voorstel. Twee weken geleden legden medewerkers van de Duitse spoorwegen het treinverkeer ook al plat.

Internationaal treinverkeer plat

De staking op het Duitse spoor heeft ook gevolgen voor de internationale treinen naar Duitsland: die rijden de komende zes dagen niet. Dat geldt voor de intercity tussen Amsterdam en Berlijn, de ICE International tussen Amsterdam en Frankfurt en de nachttreinen van Nightjet.
Wie een ticket wil reserveren vanaf Arnhem of Apeldoorn naar bijvoorbeeld Berlijn of München, krijgt op de website van de NS de melding te zien dat die trein niet rijdt door een staking van Duits treinpersoneel.
Het is de bedoeling dat de Duitse treinen vanaf aanstaande maandag 18.00 uur weer via het gebruikelijke schema rijden.