Stedendriehoek

Gezin met vier kinderen betaalt etentje niet, politie weet wie zij zijn

Ter illustratie
Ter illustratie © ErwinVisser via Pixabay
VOORST GEM VOORST - Een gezin met vier kinderen is donderdag zonder te betalen vertrokken uit Ribhouse Texas Voorst. Het restaurant plaatste zaterdag herkenbare foto's van vader en moeder op Facebook. De politie weet inmiddels wie zij zijn.
Het stel en hun vier kinderen aten en dronken voor in totaal 233 euro en knepen er vervolgens tussenuit. 'Jullie hebben de mogelijkheid om morgen alsnog de rekening van 233 euro te betalen om 14.00 uur bij Ribhouse Texas Voorst. Daarna zijn wij genoodzaakt om het kenteken van de auto en de beelden openbaar op sociale media te plaatsen', schreef het restaurant op Facebook.

'Nog een keer toegeslagen'

Daar plaatste de eigenaar ook daadwerkelijk herkenbare foto's. Niet alleen van de man en de vrouw, maar ook van hun auto met leesbaar kenteken. Volgens de eigenaar heeft het stel een dag later ook toegeslagen bij Ribhouse Texas Boekelo.
De politie weet inmiddels om wie het gaat. "We hebben hen gisteren kunnen traceren in Hoogeveen nadat we enkele tips hadden gekregen", vertelt een politiewoordvoerder maandag. "We hebben alleen hun personalia genoteerd, omdat er nog geen aangifte lag. Als die er wel komt, kijken we welke volgende stap mogelijk kan zijn."

'Herkenbare foto's mag niet in zo'n geval'

In zo'n geval herkenbare foto's op sociale media zetten, raadt de politie af. "Officieel mag dat niet. Maar we kunnen de foto's niet offline halen, alleen als de persoon op de foto aangifte doet."
Dat een verdachte herkenbaar op bijvoorbeeld Facebook staat, kan gevolgen hebben voor de mogelijke strafmaat, weet de politiewoordvoerder. "De rechter kan dat meenemen in zijn uitspraak en dat kan leiden tot strafvermindering. Deel de beelden met ons, dan kijken wij wat we kunnen doen", stelt de woordvoerder.
De politie mag zelf ook niet zomaar herkenbare foto's delen. "Daarvoor moeten wij per geval toestemming hebben van de officier van justitie."