Arnhem en omstreken

Eagles neemt afscheid in GelreDome

Timothy B. Schmit van Eagles.
Timothy B. Schmit van Eagles. © ANP
ARNHEM - De Amerikaanse band Eagles komt naar GelreDome in Arnhem. Het concert op 13 juni is onderdeel van de The Long Goodbye Final Tour, waarmee de bandleden afscheid nemen van hun publiek.
Aankomende vrijdag gaan de kaartjes om 10.00 uur in de verkoop. Wie er eentje kan bemachtigen, krijgt een extraatje. De Eagles neemt namelijk Steely Dan mee op tour, onder meer bekend van de hits Do It Again en Rikki Don't Lose That Number.

Grootste rockbands ooit

Met meerdere grote hits zoals Take It Easy, Hotel California en Desperado is de Eagles een van de grootste rockbands ooit. Meer dan 200 miljoen van hun albums gingen over de toonbank.
De mannen van Eagles stonden in 2022 ook al in het Arnhemse stadion. De band bestond toen vijftig jaar en vierde dat met een tournee.

Begonnen bij Linda Ronstadt

Jan Houterman uit Elst is al jaren fan van de Eagles. "Het zijn stuk voor stuk echte muzikanten, die veel instrumenten kunnen spelen en elkaar daarin aanvullen. Ze zijn begonnen als de begeleidingsband van Linda Ronstadt en daarna zijn ze zelf muziek gaan maken.
"Ze kunnen kleine liedjes maken, maar ook echt rocken. En dat vind ik echt geweldig. In 1994 heb ik ze voor de eerste keer gezien, in de Kuip." Jan weet nog niet of hij gaat naar het Gelredome. "Ik heb ze al vijf keer gezien, mooier kan het niet worden!"