Arnhem en omstreken

Ongeluk A50: één persoon overleden en drie gewonden

Het ongeval op de A50.
Het ongeval op de A50. © Persbureau Heitink
RENKUM - Bij een ernstig ongeval op de snelweg A50 is maandagochtend één persoon omgekomen en zijn drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken.
Het ongeval op de A50 gebeurde maandagochtend vlak voor elf uur. Daarbij waren volgens de politie twee vrachtwagens, een busje en een ander voertuig betrokken. Het laatste voertuig raakte ingeklemd tussen twee vrachtwagens.

Een persoon overleden

De politie meldt dat bij het ongeval een 61-jarige vrouw uit Rhenen is overleden. Drie andere personen zijn gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk wat de exacte oorzaak van het ongeval is. De bestuurder van de vrachtwagen is als verdachte aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie.

Weg afgesloten

Na het ongeluk is de A50 afgesloten tussen Renkum en knooppunt Grijsoord, omdat verschillende automobilisten de rode kruizen boven de weg negeerden.
Dat kan een boete opleveren van 250 euro. Verkeer richting Arnhem en Apeldoorn wordt vanaf knooppunt Valburg voorlopig omgeleid over de A15 en de A325. Rijkswaterstaat meldt dat de weg tot 16.00 uur dicht blijft.