Arnhem en omstreken

Drie aanhoudingen na Vitesse-Feyenoord, KNVB wil stadionverbod

Politie treedt op na de wedstrijd Vitesse-Feyenoord
Politie treedt op na de wedstrijd Vitesse-Feyenoord © Persbureau Heitink
ARNHEM - De drie personen die zondag aan het eind van de middag zijn aangehouden na afloop van de voetbalwedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord, zijn vrij. Dat meldt de politie.
Tijdens de wedstrijd in stadion Gelredome, kwam zondagmiddag in de 88ste minuut een groep supporters van de tribune af. Langs het veld liepen ze in de richting van de dugouts. Daarbij sneuvelden een tv-camera en het scherm van de VAR. De scheidsrechter heeft daarop de wedstrijd voor ongeveer twintig minuten stilgelegd.
Later probeerden tientallen supporters de bussen van de Feyenoordaanhang te bereiken. De ME wist dat te voorkomen.

Aanhoudingen en controles

De politie hield drie mensen aan. Ze worden verdacht van verschillende strafbare feiten, waaronder vernieling, bedreiging en het gooien van stenen. De politie zegt intensief te werken aan het onderzoek om duidelijk te krijgen wat er precies gebeurd is. Ze geeft geen informatie over de nationaliteit van de aangehouden personen.
Van hen zit niemand meer vast. De politie heeft daarnaast elf personen gecontroleerd en van hen zijn ID-gegevens genoteerd.

KNVB

De KNVB zegt dat de fans die zich hebben misdragen mogelijk een landelijk stadionverbod krijgen, als Vitesse ze tenminste weet op te sporen. Ook kunnen ze een boete van 450 euro verwachten. Vitesse gaat met behulp van de politie proberen de fans die het veld opkwamen te identificeren. Daarna kan de club besluiten de namen door te geven aan de KNVB. "Bij een derde overtreding volgt een levenslang stadionverbod", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.