Gelderse Vallei

Politie slingert asociale trouwstoet op de bon

Een van de bekeurde deelnemers aan de trouwstoet.
Een van de bekeurde deelnemers aan de trouwstoet. © Politie
EDE - Een trouwerij pakte zondag in Ede een stuk duurder uit door asociaal rijgedrag van de trouwstoet. Agenten merkten dat gedrag op en slingerden de overtreders ruimschoots op de bon.
Auto's in de trouwstoet gingen op meerdere manieren in de fout. De grofste overtreding was 178 kilometer per uur rijden op een plek waar 100 het maximum is. Ook waren er bekeuringen voor door rood licht rijden, niet dragen van de gordel, onnodig geluid produceren en geen richting aangeven. Voor die laatste overtreding werden zelfs vier bonnen uitgeschreven.

Tweemaal dit weekend

Volgens de politie in Ede was er ook zaterdag al sprake van een trouwstoet met hetzelfde asociale gedrag. Over beide stoeten kreeg de politie meerdere meldingen.

Ongeval vorig jaar

De politie zegt altijd voorstander te zijn van een feestje, maar binnen de wet. De politie wijst erop dat het al eens flink misging in Ede, toen een motorrijder in botsing kwam met een voertuig in een trouwstoet. Zwaar letsel was het gevolg. "Dat wij hier dus hard tegen optreden mag geen verwondering opleveren", aldus de politie.