Stedendriehoek

Beschonken vrachtwagenchauffeur richt ravage aan

Weggebruikers staan stil na de ravage op de A50 (de vrachtwagen op de foto is niet het voertuig van de beschonken bestuurder).
Weggebruikers staan stil na de ravage op de A50 (de vrachtwagen op de foto is niet het voertuig van de beschonken bestuurder). © Persbureau Heitink
WILP - Een vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond betrokken was bij een ongeluk op de A1 bij Voorst was onder invloed van alcohol. Dat laat de politie weten. De bestuurder blies 930 ug/l tijdens een alcoholcontrole, dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid.
"Gisteren - op een normale zaterdag - werden wij gestuurd naar een ongeval op de snelweg. Hier had een beroepschauffeur de vangrail geraakt en door de brokstukken raakten meerdere auto's beschadigd", laat de politie in Apeldoorn weten.
Volgens een politiewoordvoerder raakten zeven auto's beschadigd bij het ongeluk. Er raakte niemand gewond.

Rijbewijs ingeleverd

De man die achter het stuur van de vrachtwagen zat en een te hoog alcoholpromillage blies, heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Twee rijbanen werden tijdelijk afgesloten. Het overige verkeer werd om het ongeluk heengeleid, maar er ontstond wel een file van 5 kilometer.