liveblog | 21 januari

Op de kop • auto over slootje

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 21 januari, 15:24 uur
zondag 21 januari
15:24

Op de kop

Een auto belandde zondagmiddag ondersteboven langs de weg in de buurt van Netterden. De bestuurder van de auto reed in de richting van Gendringen en verloor de macht over het stuur.
De bestuurder is met de politie meegegaan om tekst en uitleg te geven.
Deze auto kan niet verder in Netterden.
Deze auto kan niet verder in Netterden. © 112Achterhoek-nieuws
14:23

Auto over slootje

In Kootwijkerbroek belandde een automobilist zondag in een weiland. De bestuurder reed over Velkemeensedijk, raakte een boom en schoot over een slootje. De rit eindigde in het weiland.
Bij het ongeval was ook een voetganger betrokken, meldt de politie.
De witte auto schoot over een slootje het weiland in.
De witte auto schoot over een slootje het weiland in. © Persbureau Heitink
10:45

Weer autobrand in Malburgen

Op de Bereklauwstraat in de Arnhemse wijk Malburgen heeft in de nacht van zondag op maandag een autobrand gewoed. Sinds donderdagnacht zijn er opvallend veel brandmeldingen in de wijk.
De brand werd rond 4.00 uur ontdekt. De brandweer heeft het vuur geblust, maar van de auto is nog maar weinig over. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.
In de nacht van donderdag op vrijdag ging er al een loempiakraam in vlammen op. Maar ook waren de afgelopen dagen diverse buitenbanden en containerbranden gemeld op onder andere de Forelstraat, Kervelstraat, Veerpolderstraat.
Op de kop • auto over slootje
Op de kop • auto over slootje
10:20

Gaslek bij A12

Een tankstation op de A12 richting de grensovergang met Babberich is zondagochtend afgesloten vanwege een gaslek. De gastank is nagenoeg leeg, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. "Dat is jammer voor de pomphouder, maar goed nieuws voor de omgeving. De wind staat gunstig en er is geen omgevingsgevaar."
De technische dienst van Shell is onderweg om het gaslek op te lossen. Ook Rijkswaterstaat komt ter plaatse om de afsluiting in goede banen te leiden.
Het gaslek werd volgens een 112-correspondent ter plaatse ontdekt door een medewerker van het tankstation. Die liep een rondje en rook daarbij een forse gaslucht. Bij verdere inspectie kwam er een sissend geluid uit de LPG-opslag, waarna de hulpdiensten zijn gealarmeerd.
Rijkswaterstaat heeft de toerit richting het tankstation en de toerit op de A12 bij Beek afgezet. Wanneer die weer toegankelijk zijn, is nog onduidelijk.
De brandweer is ter plaatse en onderzoekt het gaslek.
De brandweer is ter plaatse en onderzoekt het gaslek. © Jordi Deckert / Eastview Media
08:54

328 flessen lachgas

De Marechaussee heeft donderdag 328 flessen lachgas aangetroffen in een auto tijdens een controle langs de A12. Langs de snelweg werden twee bedrijfsbusjes met Belgische kentekens gecontroleerd. Bij het openen van de laadruimte troffen ze de grote hoeveelheid lachgas aan. Twee verdachten moeten zich binnenkort melden bij de rechter, meldt de Marechaussee op Instagram.
07:27

Veel schade door schuurbrand

In een schuur aan de De Hovenlaan in Apeldoorn heeft zondagochtend een brand gewoed. De brandweer ter plaatse laat weten dat de brand niet groot was, maar wel voor veel schade heeft gezorgd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.
Volgens de brandweer is de schade aanzienlijk.
Volgens de brandweer is de schade aanzienlijk. © Luciano de Graaf