Rijk van Nijmegen

Voor de buurt blijft dood 94-jarige vrouw en 99-jarige man een raadsel

Politie bij woning aan Postweg Nijmegen
Politie bij woning aan Postweg Nijmegen © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - "Blij dat het geen misdrijf is, maar ik blijft het een raar verhaal vinden", reageert een buurtbewoonster die langs komt fietsen. Zij en ook andere buren hebben nog veel vragen over het overlijden van een hoogbejaard echtpaar in Nijmegen.
De politie maakte vrijdag meer bekend over de doodsoorzaak van de 94-jarige vrouw en 99-jarige man. "Een noodlottige samenloop van omstandigheden", is de conclusie na dagen van onderzoek.
Dat van een misdrijf geen sprake is, daarover klinkt zaterdag in de buurt opluchting. "Maar wat is er dan gebeurd?", vraagt de ene naar de andere voorbijganger zich af. "Van zelfdoding of een koolmonoxidevergiftiging is dus geen sprake, maar hoe groot is de kans dat twee mensen toevallig zo snel achter elkaar overlijden? Dat kan toch niet zomaar?", vraagt een buurman zich af.

'Blaadjesman'

De Nijmegenaar, die anoniem wil blijven, vertelt dat het echtpaar al geruime tijd in de wijk woonde. "Toen ik geboren ben woonden ze er al, en dat is toch al een tijd geleden."
Een andere buurvrouw vertelt dat de man professor was, boeken schreef en voor zijn werk ook is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de buurt had hij ook een bijnaam, vanwege zijn bezigheden in hun grote tuin. "De blaadjesman, zo noemden we hem wel eens. Met zijn rollator stond hij regelmatig in de tuin blad weg te halen."

Dood aangetroffen

Dinsdagochtend trof een thuiszorgmedewerker de man en vrouw dood aan in hun woning. Niet veel later arriveerden er forensisch specialisten bij het grote huis aan de Postweg. Van 's ochtends tot 's avonds werd er onderzoek gedaan in en rond de woning. Op straat, voor de woning, waren sinds donderdag ook beveiligers aanwezig om de politieagenten hun werk goed te laten doen.
Het onderzoek bezorgde diverse omwonenden een naar onderbuikgevoel, want wat zou zich af hebben gespeeld in de villa van het stel, dat er deze week uitzag als plaats delict? Ze hoopten op antwoorden van de politie. "Maar nu weten we eigenlijk nog niets, dat voelt niet fijn."