Stedendriehoek

Huisje op Wielen klinkt binnenkort in enorme concertzaal

Frank van Etten zingt in De Week van Gelderland
Frank van Etten zingt in De Week van Gelderland © Omroep Gelderland
APELDOORN - 'Maar ik wil dan wel een huisje op wielen. Zo'n huisje waar ik geboren ben'. Fans van zanger Frank van Etten kunnen deze tekst op 15 maart keihard meezingen in AFAS Live. Tijdens 'Feestje op Wielen', zoals het concert heet, zingt Frank zijn grootste hits onder begeleiding van een liveband. Daarnaast zijn er allerlei gastoptredens van onder meer Django Wagner en Gipsy Kings.
Frank van Etten woont sinds een aantal jaar in een (gewoon) huis in Apeldoorn, maar groeide op in Lelystad en Amsterdam. Daar deed hij ook mee aan de eerste talentenjachten. Na jarenlang knokken en muziek maken, brengt Frank in 2009 het nummer 'Leef Als Een Zigeuner' uit. "Dat was destijds echt een kroegkneiter", vertelt Frank in De Week van Gelderland. "Ik trad toen zo'n 300 tot 400 keer per jaar op. Het bleef maar doorgaan."
"Ik ben een jongen van de straat die knokt voor zijn gezin en knokt voor zijn carrière. Dat is mijn droom, mijn passie. Daar doe ik alles voor. Ik ben nooit begonnen om er een euro mee te verdienen en dat is een mooie bijkomstigheid, want mijn gezin eet daarvan", vertelt de zanger vol passie.

Huisje op wielen

De meesten kennen Frank waarschijnlijk van zijn hit Huisje op wielen. "Dat liedje schreef ik in 2017 voor mijn oudste zoon. Hij wilde destijds een liedje met me opnemen. Toen zei ik: 'Kom maar mee naar de studio, dan maakt papa wel effe wat'."
Zo gezegd zo gedaan. "Hij bleef maar oefenen. Het liedje bleef ook maar in mijn hoofd hangen. Ik droomde ervan, werd ermee wakker en ging ermee naar bed. Op een gegeven moment zei ik: 'Jongen, vind je het heel erg als papa dat liedje zelf gaat opnemen, want ik denk dat dit een hit is'.
Waarom hij het liedje niet samen met zijn zoon heeft opgenomen? "Hij was toen nog jong en nog niet zo'n hele goede zanger. Dat is inmiddels al beter. Ik beloofde hem: 'Als het een hit wordt, krijg je van papa een scooter!' En die heeft hij nou", vertelt Frank.