liveblog | 20 januari

Wéér ongeluk op bekende plek • nog meer anti-Israël leuzen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 januari, 20:06 uur
20:06

Ongeval op bekend punt

Op een bekende ongevalsplek bij Terschuur ging het zaterdagavond voor de zoveelste keer mis. Een auto vloog rond 19.30 uur uit de bocht van de afrit die de A1 vanaf Amersfoort verbindt met de A30 richting Ede.
De bestuurster werd na het ongeval nagekeken door de ambulancedienst, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd, aldus een fotocorrespondent.
Op dit punt bij Terschuur ging het al veel vaker mis.
Op dit punt bij Terschuur ging het al veel vaker mis. © Persbureau Heitink
14:00

Nog meer anti-Israël leuzen

De anti-Israël leus die in Putten op de grond voor de ingang van de Nieuwe Kerk is gekalkt zou ook te zien zijn geweest op de stoep voor een VVV-kantoor en bij een leegstaande winkel aan de Verlengde Dorpsstraat. Dat meldt een 112-correspondent. Inmiddels zijn de teksten verwijderd.
10:15

Overleden automobilist is 72-jarige vrouw uit Duiven

De automobilist die vrijdagavond om het leven kwam in Loo bij Duiven, is een 72-jarige vrouw uit Duiven. Dat meldt de politie zaterdag.
De bestuurder die tegen een boom botste en overleed in Loo, was een 72-jarige vrouw uit Duiven
De bestuurder die tegen een boom botste en overleed in Loo, was een 72-jarige vrouw uit Duiven © Persbureau Heitink
09:30

Bekladding met anti-Israël leus wordt weggehaald

Een anti-Israël leus die in Putten op de grond voor de ingang van de Nieuwe Kerk is gekalkt vlak voor een condoleance, wordt zaterdag na de rouwdienst verwijderd. De leus werd vrijdagavond ontdekt toen er net een condoleance zou gaan plaatsvinden. De uitvaartverzorger deelde een foto op Facebook. Op de klinkers voor de ingang staat 'Fuck Israël' te lezen.
Op de valreep van het vorig jaar werd in Putten ook al de gedachtenisruimte beklad, het gebouw waarbinnen het verhaal van de Razzia van Putten wordt verteld.
Een antisemitische bekladding voor de Nieuwe Kerk in Putten in januari 2024
Een antisemitische bekladding voor de Nieuwe Kerk in Putten in januari 2024 © Uitvaartverzorging Van Essen op Facebook
08:00

Nepbankmedewerker gezocht die met Kesterense pas pint in Nijmegen

De politie is op zoek naar - en heeft ook een foto gedeeld van - een man die in Nijmegen heeft gepind met een afhandig gemaakte pinpas. Een bewoner uit Kesteren kreeg een man aan de lijn die zich voordeed als een medewerker van een bank. Even later werden thuis de bankpas en pincode opgehaald en vervolgens werd er in Nijmegen gepind, meldt de politie.
07:00

Crash tegen boom waar al monumentje stond

Bij een boom in Buurmalsen waar al een gedenkplek was ingericht, vond opnieuw een crash plaats
Bij een boom in Buurmalsen waar al een gedenkplek was ingericht, vond opnieuw een crash plaats © Marco van Deick / Persbureau Heitink
In Buurmalsen is een bestuurder gewond, na een crash tegen een boom waar al een monumentje was ingericht wegens een eerder ongeluk. Dat gebeurde zaterdag na middernacht op de N833 - Rijksstraatweg, net voorbij het kruispunt met de Kruisweg.
De hulpdiensten werden zaterdag om 00.35 uur werd er een ongeval gemeld alarmeerd. Een bestuurder van een personenauto die richting Culemborg reed, verloor de macht over het stuur en knalde tegen een boom, meldt een videocorrespondent. Door de klap bliezen de airbags op en raakte de bestuurder gewond. Die is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De auto raakte total loss.