Gelderland

Ouder echtpaar overleed door 'noodlottige samenloop van omstandigheden'

Het huis aan de Postweg waar het echtpaar werd gevonden.
Het huis aan de Postweg waar het echtpaar werd gevonden. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het echtpaar dat dinsdag dood werd aangetroffen in hun huis aan de Postweg in Nijmegen, is overleden door een "noodlottige samenloop van omstandigheden". Dat zegt de politie vrijdag na uitgebreid onderzoek in de woning en in de buurt.
De overledenen zijn een echtpaar van 94 en 99 jaar oud. Hun lichamen werden gevonden door een medewerker van de thuiszorg. De politie begon meteen een groot onderzoek. Forensisch rechercheurs waren daar een groot deel van de week mee bezig. De rolluiken van het huis bleven steeds gesloten om aan het zicht te onttrekken wat er zich in de woning afspeelde. Het onderzoek is nagenoeg afgerond, meldt een politiewoordvoerder vrijdagavond.

Geen aanwijzingen misdrijf

Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat er sprake was van een misdrijf, van gepleegde strafbare feiten of suïcide. "We gaan uit van een noodlottige samenloop van omstandigheden die uiteindelijk heeft geresulteerd in het overlijden van beide bewoners", aldus de woordvoerder. De directe nabestaanden zijn inmiddels over deze uitkomst geïnformeerd.
Het onderzoek duurde enige dagen om alle mogelijke scenario’s na te lopen en of uit te sluiten. Met het oog op de privacy van nabestaanden en andere betrokkenen geeft de politie verder geen informatie meer over de zaak.