Noord-Veluwe / Arnhem en omstreken

Topdrukte bij Gelderse skischolen: 'Krijgen ontzettend veel aanvragen'

Topdrukte bij indoorskihallen
Topdrukte bij indoorskihallen © Omroep Gelderland
ERMELO - Het skiseizoen is in volle gang. Dat merken ze niet alleen in het buitenland op de piste, maar ook hier in Gelderland hebben skischolen het druk. Steeds meer mensen maken gebruik van een indoor rollerbaan ter voorbereiding op hun skivakantie.
Bij Delphindoorski in Ermelo staat de telefoon roodgloeiend. "We krijgen op dit moment inderdaad ontzettend veel aanvragen", zegt mede-eigenaar Inez Verkerk. Ze ziet dat het dit jaar drukker is geworden ten opzichte van vorig jaar en dat komt volgens Verkerk met name door mond-op-mondreclame van oud-cursisten.
Daarnaast ziet ze ook dat mensen de rollerbaan in Ermelo van steeds verder weg weten te vinden. "Voorheen kwamen de meeste mensen voornamelijk uit Ermelo zelf, maar we zien dat mensen ons inmiddels vanuit de hele regio weten te vinden."

Wat is een rollerbaan?

Een indoor rollerbaan is een soort lopende band die schuin staat opgesteld. De ondergrond is een tapijt dat speciaal is ontwikkeld om op te kunnen skiën.

Groei aan populariteit

Ook bij Indoor Ski Arnhem hebben ze over klandizie niet te klagen. Volgens eigenaar André Oudendag is het daar 'gezellig druk'. Dat komt volgens hem onder andere door de sneeuwval in het Sauerland in Duitsland. "Men komt bij ons lessen nemen om zich voor te bereiden op de sneeuwpret aldaar."
Hij ziet dat de populariteit van de rollerbanen de afgelopen jaren is gegroeid. "De methodiek bewijst steeds meer z'n waarde. De gemiddelde skiër maakt op de rollerbaan 300 bochten in een uur. Dan hebben we dus 300 keer de kans om er iets van te vinden."

Geen sneeuw

Toch is er volgens Oudendag ook een nadeel aan het oefenen op een rollerbaan, namelijk dat er geen sneeuw ligt. "Dat is dus even wennen tijdens je vakantie."
Bij Delphindoorski in Ermelo adviseert Inez Verkerk cursisten daarom nog wel een lesje te boeken op de bestemming. "Een privéles in de sneeuw kan altijd goed zijn. Maar men hoeft niet vanaf het begin te beginnen en dat scheelt al enorm."
Bekijk de video:
Gelderse skischolen razend druk: 'Telefoon staat roodgloeiend'