Rivierengebied / Rijk van Nijmegen

Verdachten van ongeregeldheden jaarwisseling langer vast

In het centrum van Hedel ontploft illegaal vuurwerk
In het centrum van Hedel ontploft illegaal vuurwerk © Bart Meesters
HEDEL - Drie verdachten van ongeregeldheden tijdens de voorbije jaarwisseling blijven langer vastzitten in afwachting van verder onderzoek en een eventuele rechtszaak. Het gaat om verdachten van rellen in het Rivierengebied en om een man die in Nijmegen een agent zou hebben mishandeld.
Een van de verdachten is de 29-jarige man uit Ermelo die eerder deze week is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in Hedel. Hij blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.
Agenten en andere hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk, glas en stenen. Er werd vuurwerk afgestoken dat, naar verluidt, zwaarder was dan handgranaten. Ook gingen twee auto's in vlammen op. De Mobiele Eenheid werd ingezet en de burgemeester van Maasdriel, waar Hedel onder valt, kondigde een noodbevel af. Meerdere agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.
Een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel werd in de nieuwjaarsnacht al opgepakt. Hij wordt verdacht van het gooien van zwaar vuurwerk naar de Mobiele Eenheid (ME). Deze verdachte komt evenmin op vrije voeten. De raadkamer besliste donderdag dat hij 90 dagen langer vast blijft zitten.

Gebroken kaak

Dat geldt ook voor de 23-jarige man, die in de nieuwjaarsnacht in Nijmegen werd aangehouden voor zware mishandeling van een agent. De politieman liep onder andere een gebroken kaak op. Hij werd aangevallen, toen hij een ruzie probeerde te sussen. De verdachte werd kort daarop aangehouden in de Nijmeegse binnenstad.