Rijk van Nijmegen

Politie vertrekt bij villa dood echtpaar, nog veel vragen onbeantwoord

De PD-unit is vrijdag weer weggehaald bij de woning.
De PD-unit is vrijdag weer weggehaald bij de woning. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie heeft vrijdag het mobiele kantoor op de Postweg in Nijmegen laten weghalen. De zogenaamde PD-unit stond er sinds dinsdag, toen in een vrijstaand huis in de straat twee overleden personen werden gevonden. Het onderzoek ter plaatse lijkt daarmee afgerond, maar veel vragen liggen nog open.
Eén ding is zeker: de gevonden overledenen zijn de bewoners van het huis. Omwonenden zeggen dat het gaat om een echtpaar van 99 en 94 jaar. Hoe zij om het leven zijn gekomen, is vooralsnog niet duidelijk. Alle scenario's lijken wat dat aangaat nog open te liggen: een natuurlijke dood, suïcide of een misdrijf. De politie heeft daar vrijdag nog geen verdere toelichting op kunnen geven.
Het huis aan de Postweg waar het echtpaar werd gevonden.
Het huis aan de Postweg waar het echtpaar werd gevonden. © Omroep Gelderland

Rolluiken dicht

Dinsdag arriveerden forensisch specialisten op de Postweg. Zij deden sindsdien van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat onderzoek in en rond de woning. De rolluiken van het huis bleven steeds gesloten, om het zicht te onttrekken op wat zich in de woning afspeelde.
Op straat, voor de woning, waren sinds donderdag beveiligers present om de politieagenten hun werk goed te laten doen. Zij zijn inmiddels ook vertrokken.

Veel vragen in de buurt

In de buurt van de Postweg leven nog veel vragen. Omwonenden weten niet wat zich in de woning heeft afgespeeld en vinden het allemaal heel onwerkelijk, zeiden ze eerder deze week. De meesten van hen willen niet met naam en toenaam reageren op de speculaties. Eén van hen zegt dat de buurt vooral toe is aan duidelijkheid.
"We weten nu niet wat er is gebeurd en hoe. Dat dit bij twee mensen op hoge leeftijd is gebeurd, vind ik best schokkend", zegt een buurtbewoner. "Op die leeftijd heb je denk ik een heel ander levenseinde in gedachten. Ik hoop zelf eigenlijk dat ze met z'n tweeën uit het leven zijn gestapt. Dat heeft in zichzelf nog iets romantisch, liefdevoller dan dat het wellicht door een misdrijf is gekomen."