liveblog | 19 januari

Drukke avondspits • restaurant ontruimd

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 januari, 16:40 uur
vrijdag 19 januari
16:40

Rommelige avondspits

Op meerdere plekken in de provincie is het druk op de weg. Zo was er een ongeval op de A1 bij Barneveld, wat voor drie kwartier vertraging zorgde.
Ook op de A15 bij Echteld staat het vast na een ongeluk met een personenwagen. In westelijke richting zorgt dat voor 45 minuten oponthoud.
Op de A2 vanaf Beesd gebeurde in zuidelijke richting een ongeluk, vanaf Culemborg zorgt dat voor een half uur vertraging.
In de omgeving van Arnhem en Nijmegen is het ook druk, onder andere op de A12, A50 en A73 ben je langer onderweg.
15:54

Restaurant ontruimd in Tiel

Vrijdagmiddag is de brandweer uitgerukt voor een gaslek aan Het Plein in Tiel.
Binnen bij een restaurant werd een gaslucht geroken en vervolgens werd de brandweer gebeld. Deze concludeerde dat het ging om een gaslek op straat. Liander is ter plaatse gekomen en er zijn graafwerkzaamheden verricht om het lek te dichten.
Het restaurant is geventileerd, volgens een correspondent zijn woningen boven het restaurant ontruimd.
De omgeving van het restaurant is tijdelijk afgezet.
De omgeving van het restaurant is tijdelijk afgezet. © Persbureau Heitink
12:25

Brand in vuilniswagen

Op de Dunolaan in Heveadorp heeft vrijdagochtend een brand gewoed in een vuilniswagen van afvalverwerker ACV.
De brandweer werd rond 11.00 uur gebeld door de chauffeur van de vuilniswagen. Hij wilde keren op de weg, toen hij in zijn spiegel keek en opeens forse rookontwikkeling zag vrijkomen. Hij stapte direct de cabine uit en nam een poederblusser mee die aan zijn wagen hangt, zo vertelde de chauffeur, waarna hij de vlammen al hoog vrij zag komen. De brand woedde tussen de container van de wagen en de cabine in. De chauffeur startte direct een blus actie, met succes, waarna de opgeroepen brandweer met onverrichte zaken terug naar de kazerne konden. De chauffeur had goed gehandeld, zo gaf de brandweer na controle aan.
De oorzaak is nog niet geheel duidelijk. Mogelijk is er iets van afval tegen een uitlaat gekomen, zo werd gemeld. Dit is gaan smeulen en uiteindelijk gaan branden. Een monteur van het bedrijf gaat beoordelen of de vrachtwagen eerst gerepareerd moet worden.
Brand in vuilniswagen
Brand in vuilniswagen © Persbureau Heitink
11:01

Brand in woning in Neede

In een woning aan de Rozenkamp in Neede heeft vrijdagochtend brand gewoed. De brandweer was met onder meer een hoogwerker aanwezig om het vuur te doven en hulp te verlenen. Na ongeveer drie kwartier was de brand onder controle. De brandweer verwijderde delen van het dak om een extra controle uit te kunnen voeren. Ook was er een ambulance ter plaatse om de bewoner na te kijken.
10:28

Waterlek opgelost

De bewoners in Twello die donderdag zonder water zaten, konden vrijdagochtend weer douchen. Volgens een woordvoerder van Vitens is het waterlek verholpen. "Er zijn nog wel herstelwerkzaamheden en de wegafzetting blijft nog wel even staan, maar er is weer water voor de bewoners."
Straat in Twello staat volledig blank.
Straat in Twello staat volledig blank. © Rens Hulman
10:10

Stankoverlast in Arnhem-Zuid

In verschillende wijken van Arnhem klagen mensen over een hinderlijke lucht. Het gaat vooral om Arnhem-Zuid, maar volgens berichten op X is de stank ook in het centrum te ruiken. De brandweer heeft de oorzaak hiervan kunnen achterhalen. "Het is niet zo spannend, er is bij Elst mest uitgereden. Doordat de wind in de richting van Arnhem waait, kunnen mensen daar last van hebben", vertelt een woordvoerder van Brandweer Gelderland-Midden.
De stank is niet schadelijk voor de gezondheid. De overlast hiervan kan nog wel enige tijd aanhouden.