Nieuws

Wie heeft de pet van een gesneuvelde militair gevonden?

NIJMEGEN - Richard Foster-Dingley heeft hem bijna 70 jaar gehad, maar nu is ie hem kwijt: de pet van zijn vader, die in 1944 sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog.
Foster-Dingley had de pet zaterdag op, toen hij meereed in een colonne van historische voertuigen van Brabant naar Nijmegen.
Zijn vader was kapitein in het Britse leger. Hij sneuvelde op 27 juni 1944 in Normandië. Foster-Dingley had zaterdag een uniform aan, dat deels van zijn vader was. De pet met het embleem van het Worcestershire Regiment was samen met wat foto's, een riem en knopen het enige wat hij van zijn vader had.
Hoe hij de pet is kwijtgeraakt, weet Foster-Dingley niet. 'Net voor vertrek uit Nijmegen had ik hem nog. Ik had hem op de achterbank gelegd en er een foto van gemaakt. Toen we in Bergharen kwamen, was ie weg. Dat was schrikken.' Foster-Dingley vermoedt dat iemand de pet heeft meegenomen, maar het zou ook kunnen dat ie uit de auto is gewaaid.
Heeft u de pet gevonden? Meld u bij Omroep Gelderland via e-mail of bel met 026 - 3713 713. We zorgen dan dat de pet terugkomt bij Richard Foster-Dingley.
Foto Facebook