Arnhem en omstreken

Woonwagenbewoner Lenie in Big Brother

Lenie en Brigitte.
Lenie en Brigitte. © Privéfoto
ARNHEM - Big Brother is terug en dit keer met een Gelderse deelnemer. De Arnhemse Lenie (52) ruilt zijn woonwagen in voor een huis. Maar wel een dat hij deelt met elf andere deelnemers. En camera's die hem 24 uur per dag in de gaten houden.
'Big Brother is watching' Lenie. Sinds maandag zit hij met zes Vlamingen en vijf andere Nederlanders opgesloten in het huis van het televisieprogramma Big Brother. Met zijn 52 jaar is hij nog net niet de oudste bewoner van het huis. Het programma omschrijft hem als een 'markante zanger' die van grappen, grollen en entertainen houdt. "Hij zal er alles aan doen om de goede harmonie is het huis te bewaren, maar vergis je niet: hij is tegelijk bloedfanatiek."

Bij ons op het kamp

Aan Big Brother vertelt hij dat hij zijn woonwagen in Presikhaaf normaal gesproken nooit zou inwisselen voor een normaal huis, maar voor dit programma maakt hij een uitzondering.
Wellicht gaat er bij sommigen dan al een belletje rinkelen, want het is niet zijn eerste deelname aan een realityprogramma. In 2023 deed de zanger ook al mee aan Bij Ons Op Het Kamp met zijn vrouw Brigitte.

Normen en waarden

En als doorgewinterde woonwagenbewoner is Lenie is best zenuwachtig over het wonen in een huis. Waarom hij dan toch mee wil doen? "Ik heb daar nog nooit een woonwagenbewoner gezien", zegt hij in de eerste aflevering.
Hij is zich er maar al te goed van bewust dat zijn normen en waarden anders zijn dan die van huisbewoners, maar hij hoopt er wel wat mee te kunnen nemen: "Schoenen moeten uit, wassen met de handen onder de afwasbak, geen rode kool eten op maandag. Ik hoop dat ze daar iets van meenemen naar huis. Maar ik leer ook van hen. Daar gaat het ook om."