Arnhem en omstreken

Moslims delen gratis Korans uit in Arnhem

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © Ahmadiyya Moslim Gemeenschap
ARNHEM - De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap lanceert een campagne in Arnhem. Op zaterdag aanstaande zullen ze gratis Korans uitdelen en met voorbijgangers in gesprek gaan. De campagne is een tegenreactie op de poging tot koranverbranding van de groepering Pegida van afgelopen weekend.
"We willen Nederlanders op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de Koran", vertelt Kashif Akmal van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. "De Koran en de moslimgemeenschap staan vaak in een negatief daglicht, wat tot veel zorgen leidt bij moslims", aldus Akmal. De actie is dan ook een tegenreactie op de poging tot koranverbranding van Pegida, die afgelopen weekend tot geweld leidde.

Onderdeel van de oplossing

"'Beantwoord het kwade met het goede', staat in de Koran. Dus dat willen we ook doen door met mensen in gesprek te gaan", vertelt Akmal. Hij hoopt dat mensen door in gesprek te gaan meer begrip voor elkaar ontwikkelen. "De Koran en islam worden vaak gezien als een probleem, maar we hebben Nederland ook veel te bieden. We willen graag onderdeel zijn van de oplossing", zegt hij.
Deelnemers aan de actie zullen in de binnenstad van Arnhem een manifestatie organiseren van 12.00 tot 16.00 uur. Hierbij worden, naast gratis Korans, flyers uitgedeeld met informatie over de Koran. Ook worden voorbijgangers uitgenodigd om met moslims in gesprek te gaan. "We hopen door deze campagne de informatiekloof tussen de moslims en niet-moslims te dichten en vooroordelen en misvattingen weg te nemen", aldus Akmal.

Koranverbranding

Afgelopen weekend kondigde de extreemrechtse actiegroep Pegida de verbranding van een Koran aan. Dit deden ze uit protest op het besluit dat Arnhemse boa's hoofddoekjes mogen dragen. Er kwamen veel boze moslims op de actie af, waardoor uiteindelijk voorkomen werd dat de Koran in brand ging. Door een geweldsuitbarsting raakte Pegida-voorman Edwin Wagensveld en een aantal agenten gewond.