Rivierengebied

Politie roept getuigen Hedel op: 'Noem namen'

De politie roept inwoners van Hedel op hun mond open te doen over de ongeregeldheden rond de jaarwisseling.
De politie roept inwoners van Hedel op hun mond open te doen over de ongeregeldheden rond de jaarwisseling. © Meesters Multi Media
HEDEL - De politie heeft nog altijd niet gesproken met vier getuigen van de rellen in de nieuwjaarsnacht in Hedel. Ze zoekt contact met twee voetgangers en twee vrouwen op een fiets die op camerabeelden te zien zijn. En het rechercheteam doet een oproep.
In de zaak rond de ongeregeldheden zitten twee verdachten vast. De politie deed op vijf plekken huiszoekingen en wel in Hedel, Zaltbommel en Ermelo.
Een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel werd diezelfde nacht opgepakt voor het gooien van zwaar vuurwerke naar agenten. Chantal Westerhoff van de politie zegt in Plaats Delict: "Hij is voor de raadkamer verschenen en blijft nog vastzitten."
Dinsdag kwam er in het onderzoek naar het geweld tegen hulpverleners in Hedel de aanhouding van een tweede verdachte bij. Het gaat om een 29-jarige man uit Ermelo.
De politie heeft nog geen contact kunnen leggen met twee wandelaars op de Voorstraat in Hedel en twee vrouwen op een fiets. Daar werd op dat moment zwaar vuurwerk afgestoken.

Vuurwerk in meer auto's

Westerhoff: "Er waren natuurlijk meer mensen bij betrokken. We willen nogmaals de inwoners van Hedel en omgeving oproepen om informatie door te geven. We weten dat mensen weten wie hier bij betrokken waren en dat er namen rondgaan."
Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat niet alleen in een in beslag genomen Ford Transit zwaar illegaal vuurwerk lag. Op de wegen rondom het dorpsplein zijn auto's gezien waar vuurwerk uit is gehaald. Het rechercheteam wil graag weten van wie die auto's waren of wie er in reden.
Onderzoek rellen Hedel

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024000432.