Arnhem en omstreken / Rivierengebied

Geboortes op opvallende plekken, bij tandarts of langs snelweg

Niet alle baby's worden thuis of in het ziekenhuis geboren
Niet alle baby's worden thuis of in het ziekenhuis geboren © Esudroff via Pixabay
VELP - Baby Ties werd woensdag net na middernacht geboren op een rotonde bij Zelhem. Er worden wel vaker baby's op opmerkelijke plekken geboren. Bijvoorbeeld bij de tandarts of langs de snelweg.
De destijds 23-jarige Jessica wist niet eens dat ze zwanger was toen ze moest bevallen bij een tandarts in Velp. "Ik wist van niks. Ik werd nog steeds ongesteld", vertelde de Velpse.

'Steken in mijn buik'

Ze was op weg naar de opvang van haar zoontje van bijna vier jaar. Hij zat achterop. "Ik ging onderweg onderuit want het was spekglad. Gelukkig had mijn oudste niets. Maar ik had last van mijn been en steken in mijn buik."
Ze gaat ervan uit dat de pijn het gevolg is van de val met de fiets. "Maar het werd alleen maar erger. Ik dacht: ik ga wel lopen en meteen even naar de huisarts. Maar bij het spoor op de Emmastraat kon ik niet meer. Ik heb naar omstanders geroepen hulp te halen." Op dat moment kwam de politie voorbij. "Die regelde dat we bij een tandarts naar binnen konden om te wachten op de ambulance."

'Agent redde baby'

De ambulance was er nog niet toen baby Herman ter wereld kwam. "Een agent heeft Hermans leven gered door hem te masseren en warm te houden. Daarna is Herman met een ambulance naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht", zegt de moeder.
De baby had een klaplong en er was een vermoeden van hersenschade en dus werd in Nijmegen een scan gemaakt. Jessica: "Ik heb niets meer gehoord, dus mijn kindje is gelukkig gezond." En toen had ze plots drie kinderen, want ze had daarnaast al een baby van één jaar oud.

Gestrand door autopech

Een andere vrouw wist wel dat ze zwanger was, maar beviel toch op een opvallende plek. Ze was op weg naar het ziekenhuis, maar strandde 's nacht met autopech op de A15 bij Geldermalsen. De auto kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Wel was de verloskundige bij de vrouw. Uiteindelijk kreeg ze een gezonde zoon: Boris Bram.
Rijkswaterstaat heeft de auto laten ophalen en veilig kunnen stellen. De weginspecteur die de vrouw hielp, had een presentje voor de baby; een pluchen spitsmuis met een wegwerkersjasje.
Presentje voor baby Boris Bram
Presentje voor baby Boris Bram © Rijkswaterstaat

Geboren op rotonde

Een andere vrouw is woensdag bevallen van baby Ties op een rotonde bij Zelhem. Ze was samen met haar man en moeder onderweg naar het ziekenhuis, maar het kindje liet niet op zich wachten.