Arnhem en omstreken

'Poging tot doodslag op acteur Bas Muijs', zegt OM

Bas Nuijs is bekend van onder meer GTST.
Bas Nuijs is bekend van onder meer GTST. © ANP
ARNHEM - Een van de verdachten rond de mishandeling van acteur Bas Muijs in Arnhem wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Muijs, bekend door zijn rol in GTST, werd in maart vorig jaar met een smoes naar Arnhem gelokt. Daar werd hij mishandeld. Hij zou zijn beschoten met een spijkerpistool en zijn keel zou dichtgeknepen zijn. De politie pakte twee personen op, naar verluidt de ex-vriendin van de acteur en haar huidige vriend.
Het OM verdenkt de 40-jarige man van poging tot doodslag, of als dat niet bewezen kan worden van poging tot zware mishandeling. Daarnaast wordt hem wederrechtelijke vrijheidsberoving en chantage ten laste gelegd. De man mag de rechtszaak na twee pro-formazittingen verder in vrijheid afwachten. Die zaak dient medio september in Utrecht.
De 32-jarige vrouw is in deze zaak nog niet voor de rechter geweest en er is nog geen dagvaarding uitgebracht. Het OM doet geen mededelingen over de verdenking tegen haar. De tenlastelegging tegen haar zal op zitting worden voorgedragen.