Gelderse Vallei

Verkleumde hond Luna beleeft koud avontuur

De geredde hond.
De geredde hond. © Persbureau Heitink/112 Nieuws Wageningen
WAGENINGEN - Hondeneigenaar te water. Dat is wat de politie woensdagochtend in Wageningen dacht aan te treffen. Uiteindelijk bleek het alleen om de hond te gaan. De verkleumde viervoeter, genaamd Luna, stond te blaffen op een krib.
De politie was gealarmeerd omdat de hond stond te blaffen nabij de jachthaven in Wageningen. Van de eigenaar ontbrak elk spoor. Daarom werd er door de politie groot opgeschaald, omdat hij mogelijk in het water zou liggen, zo meldt een fotocorrespondent.

Duikers het water in

Ook de brandweer rukte groots uit. Het oppervlaktereddingsteam, twee brandweerboten en meerdere duikers gingen het water in. Daar werd echter niemand aangetroffen.
De hond werd door het oppervlaktereddingsteam met een vangstok van de krib gehaald. Het beestje zat aan een tuigje vast tussen de krib en was onderkoeld. De dierenambulance kwam ter plaatse om zich om het beestje te bekommeren. Omdat Luna in paniek was, kreeg het dier een muilkorf om.

In paniek gevlucht na aanrijding

De chip van de hond werd uitgelezen, waarop de politie probeerde te bellen met de eigenaar. Toen dat niet lukte, gingen de agenten bij de man langs. Toen bleek dat Luna dinsdag na een aanrijding in paniek was gevlucht. De eigenaar, Honden Zoekgroep Gelderse Vallei en de Dierenambulance zochten vergeefs naar het dier. Maar toen de hond werd aangetroffen, was er dus niemand bij. Luna is inmiddels weer veilig thuis.