Rijk van Nijmegen

Nijmeegse buurt schrikt van villadoden: 'Zorgelijk dat niemand iets wist'

De politie heeft de villa aan de Postweg afgeschermd en de rolluiken gesloten tijdens het verdere onderzoek naar twee doden
De politie heeft de villa aan de Postweg afgeschermd en de rolluiken gesloten tijdens het verdere onderzoek naar twee doden © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Rond de Postweg in Nijmegen is de buurt flink geschrokken van de vondst van twee overleden personen in een villa in die straat. Terwijl forensisch rechercheurs woensdagochtend nog steeds met het onderzoek bezig zijn, hoopt de buurt dat er snel duidelijkheid komt, bijvoorbeeld of het inderdaad om de oudere bewoners gaat van het vrijstaande huis, en wat er is gebeurd.
Update: de politie heeft inmiddels bevestigd dat het om de bewoners gaat.
Buurtbewoners vrezen er wel voor dat het de bewoners van 99 en 94 jaar betreft en sommige bewoners die niks kunnen of mogen zeggen zijn verdrietig. De politie heeft inmiddels de schuur bij de villa verzegeld.
"Het is heel onwerkelijk, zoiets maak je nooit mee, het is een super rustige buurt, hier gebeurt nooit wat", zegt een buurtbewoner die een paar straten verderop woont. "Het is wel frappant dat er twee mensen tegelijk dood zijn gevonden. Echt heel erg schrikken voor de hele buurt."

Witte pakken

Een buurtbewoonster die elke dag haar hond uitlaat kende de bewoners niet. Ook zij schrok van wat ze dinsdagavond zag: de forensische opsporingsunit, onderzoekers in witte pakken, flitsen van fotocamera's, politiebusjes overal en een politiehelikopter. "Dat verwacht je niet hier", zegt ze.

Schermen en beveiliging

Woensdagochtend zijn de rolluiken naar beneden en is de villa met schermen aan het zicht onttrokken terwijl het onderzoek doorgaat. Rondom het pand zorgen beveiligers voor de rust. "Ergens is het ook spannend en het maakt nieuwsgierig", zegt de buurtbewoonster. "Maar ik hoop dat er gauw duidelijkheid komt. De politie zou ook buurtonderzoek doen, maar ze zijn bij mij nog niet aan de deur geweest."

'Niemand wist iets'

Een buurtbewoner die woensdag al vroeg op de been was, kent de bewoners van het huis niet en noemt het zorgelijk. "Zorgelijk dat dat zo kan. Twee mensen tegelijk vinden en niemand in de buurt die weet wat er is gebeurd. Dat er weinig contact is in de omgeving. Dat niemand weet wat er aan de hand is."