liveblog | 17 januari

Dode in sloot is noodlottig ongeluk • huizen ontruimd om gaslek

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 januari, 20:49 uur
20:49

Doodsoorzaak slachtoffer Beesd: ongeluk

De dode die vanochtend is gevonden in een sloot aan de Busterweg in Beesd is overleden door een noodlottig ongeluk. Dat meldt de politie. Volgens een 112-correspondent ontdekte een voorbijganger het lichaam in de sloot. De vindplek werd afgezet met rood-witte schermen en ook langs de snelweg A2 waren schermen geplaatst.
De politie heeft het onderzoek afgerond nu de toedracht en ook de identiteit van de overleden persoon zijn vastgesteld.
De plek waar het lichaam is gevonden
De plek waar het lichaam is gevonden © Persbureau Heitink
20:30

Woningen ontruimd vanwege gaslek

Bij graafwerkzaamheden in de Aldenhof 24e straat is vanmiddag een gasleiding geraakt. Zes woningen zijn daarop uit voorzorg ontruimd, meldt een 112-correspondent die ter plaatse was. Ook werd de straat afgezet met lint.
Netbeheerder Liander moest het lek eerst dichten, voordat de bewoners weer terug mochten. Naast de brandweer was ook de politie aanwezig in de straat.
Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden
Het lek ontstond bij graafwerkzaamheden © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
19:31

OM wil vechtersbazen achter de tralies

Justitie eist forse straffen tegen zeven mannen die vorig jaar op het Velperplein in Arnhem twee voorbijgangers afranselden en ‘voor dood achterlieten’. De explosie van geweld zoals de officier van justitie het op de zitting noemde, vond plaats in de nacht van 1 op 2 september.
19:01

NL-alert maar geen echte

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaat morgen de oren van inwoners van Buren testen. Die krijgen namelijk een NL-alert op hun mobiele telefoon. En als je oortjes in hebt, zal dat schrikken zijn. En wie weet meer dan dat. Pas op dus.
15:15

Dode gevonden in sloot bij A2

In het water aan de Busterweg in Beesd is vanmorgen een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt de politie. Volgens een 112-correspondent ontdekte een voorbijganger het lichaam in de sloot.
Hulpdiensten zijn ter plaatse en doen onderzoek naar de identiteit van de overledene en de doodsoorzaak. De vindplek is afgezet met rood-witte schermen. Ook langs de nabijgelegen A2 zijn schermen geplaatst om het lichaam aan het zicht te onttrekken.
De plek waar het lichaam is gevonden
De plek waar het lichaam is gevonden © Persbureau Heitink
15:00

Man (40) opgepakt na vondst overleden vrouw

Een 40-jarige man is dinsdag aangehouden na het overlijden van een 44-jarige vrouw in een vluchtelingenopvang in Putten. Dat bevestigt de politie woensdag.
Overleden persoon aangetroffen in Putten.
Overleden persoon aangetroffen in Putten. © Alfred Ruitinga/LDGFotografie