Stedendriehoek

Creativiteit met tape levert onschuldige Apeldoorner 28 boetes op

Het boetebedrag liep op tot rond de 3.000 euro.
Het boetebedrag liep op tot rond de 3.000 euro. © ANP
APELDOORN - De creatieve bui van een man uit Rotterdam heeft een man uit Apeldoorn liefst 28 verkeersboetes opgeleverd. De Rotterdammer had de letter P op zijn kenteken veranderd in een letter R, door er een stukje zwarte tape op te plakken.
De parkeerboetes die de man vervolgens maakte, 28 in een korte periode, kwamen niet bij de Rotterdammer, maar bij een nietsvermoedende Apeldoorner op de mat vallen. Het totale boetebedrag liep in de richting van 3000 euro, waar de gedupeerde meerdere bezwaarschriften voor indiende.
Gelukkig kon de Gelderlander aantonen dat hij zelden in Rotterdam komt en dus onmogelijk al die parkeerboetes veroorzaakt kon hebben. Dit was voor de politie aanleiding om verder onderzoek in te stellen. Al snel werd het voertuig, mét stukje tape, getraceerd. Ook dit keer op een plek waar niet geparkeerd mocht worden.

Voertuig in beslag genomen

Afgelopen zondag werd de schuldige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, laat de verkeerspolitie van Rotterdam weten via sociale media. Daar verklaarde hij dat hij zich niet bewust was van het feit dat een andere auto-eigenaar de dupe zou zijn van de door hem gemaakte boetes. Naast alle verkeersovertredingen bleek het voertuig ook nog eens onverzekerd rond te rijden. De auto is daarom in beslag genomen.
Voor de man uit Apeldoorn loopt het verhaal goed af. Er is gehoor gegeven aan zijn bezwaarschriften en hij hoeft de 3000 euro aan boetes dan ook niet te betalen.