Rivierengebied

Man (29) aanhouden voor geweld tegen hulpverleners Hedel

De Mobiele Eenheid moest er in Hedel aan te pas komen om de orde te herstellen.
De Mobiele Eenheid moest er in Hedel aan te pas komen om de orde te herstellen. © Meesters Multi Media
HEDEL - De politie heeft dinsdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Hedel. Het gaat om een man van 29 jaar uit Ermelo. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en is aangehouden in zijn woonplaats.
Tijdens de jaarwisseling werden in Hedel agenten en andere hulpverleners bekogeld met zwaar vuurwerk, glas en stenen. Er werd vuurwerk afgestoken dat, naar verluidt, zwaarder was dan handgranaten. Ook gingen twee auto's in vlammen op. Tijdens die nacht heeft de politie al een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. Hij zit nog vast.
Vanwege het uitvoerige politieonderzoek zijn dinsdag in Hedel, Zaltbommel en Ermelo op vijf adressen doorzoekingen geweest. Er zijn verschillende goederen in beslag genomen.

Tips

Nadat de zaak uitvoerig is behandeld in het opsporingsprogramma Plaats Delict zijn er nieuwe tips binnenkomen 'waar het team mee verder kan', laat de politie weten. Ook komende donderdagavond wordt er weer aandacht besteed aan de zaak in het programma.

'Er wordt over gesproken'

De politie roept mensen op die meer weten zich te melden bij de politie, dat kan ook anoniem. "We merken dat de media-aandacht en de aandacht in het opsporingsprogramma het een en ander losmaakt in Hedel. Er wordt over gesproken, maar deze informatie bereikt ons nog niet rechtstreeks", aldus de politie.
Daarnaast zijn er ook nog vier getuigen die de politie nog niet heeft kunnen vinden. "Zij hebben mogelijk belangrijke informatie voor ons. Het kan ook zijn dat zij die nacht gehoorschade hebben opgelopen. In de uitzending van Plaats Delict zijn beelden van hen getoond en ook in de komende aflevering wordt er weer aandacht voor gevraagd.

Poging tot doodslag

De politie maakte eerder al bekend dat meerdere agenten aangifte hebben gedaan van poging tot doodslag. De politiechef van het district Gelderland-Zuid liet eerder weten furieus te zijn over wat er in Hedel is gebeurd.