Rijk van Nijmegen / Arnhem en omstreken

Man rijdt expres over fietser heen, moet anderhalf jaar de cel in

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een 37-jarige Arnhemmer moet anderhalf jaar naar de gevangenis omdat hij in Nijmegen expres over een fietser heen reed. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. De fietser raakte zwaargewond.
Op 2 oktober 2022 reed de Arnhemmer tegen de rijrichting een straat in die was afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Nadat de fietser een tik tegen zijn autospiegel gaf, ging hij achter de fietser aan.
De man reed zo dicht in de buurt van het slachtoffer, dat de fietser rechts naast hem ten val kwam. De man sloeg vervolgens rechtsaf, terwijl hij wist dat de fietser aan de rechterkant van zijn auto gevallen was. Hierbij reed de man over de fietser heen. De fietser raakte door het ongeluk gewond en liep een gebroken sleutelbeen, elf gebroken ribben, een klaplong, een zware hersenschudding en diverse breuken in zijn gezicht op.

Poging tot doodslag

Volgens de rechtbank is sprake van poging tot doodslag. De rechtbank vindt dat de man bewust het risico op het veroorzaken een dodelijk ongeval nam, waardoor sprake is van voorwaardelijk opzet. De rechtbank vindt het zorgelijk dat de man al vaker met politie en justitie in aanraking is gekomen in verband met verkeersfeiten.
Mocht de man nog een keer de fout in gaan, komen er nog zes maanden gevangenisstraf bij.