Noord-Veluwe

Brand in slaapkamer na harde knal, bewoner van balkon gered

Bewoners worden op afstand gehouden
Bewoners worden op afstand gehouden © Luciano de Graaf
VAASSEN - In een appartement aan de Suikerbrink in Vaassen heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. De bewoner, die naar het balkon was gevlucht, kon door de brandweer worden gered.
Update: De politie houdt er rekening mee dat de brand aangestoken is. Er zouden twee personen vlak voor de brand bij de woning weggerend zijn. De politie wil graag weten wie dat zijn en wat hun motief is. Mochten mensen meer weten of iets gezien dan wel gehoord hebben, dan vraagt de politie om contact op te nemen.
De brand op de derde verdieping van de flat werd even na 2.00 uur gemeld. Omwonenden hadden kort daarvoor een harde knal gehoord. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en ook werd een hoogwerker ingezet.
De bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel omdat hij rook had ingeademd. Volgens een 112-correspondent moest het slachtoffer mee naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Inmiddels zou het weer goed gaan met de man.

Onderdak elders

Volgens de brandweer is het vuur in de slaapkamer ontstaan. De oorzaak is niet bekend. Ook is niet duidelijk waar de harde knal vandaan kwam.
Het appartement heeft veel schade. Naastgelegen woningen zijn gecontroleerd en uit voorzorg ontruimd. Volgens de brandweer wordt voor de bewoners elders onderdak geregeld.
De schade is groot
De schade is groot © Luciano de Graaf
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: