Rijk van Nijmegen / Arnhem en omstreken

Op veel plekken sneeuw (en er komt nog meer aan)

Sneeuw in Nijmegen
Sneeuw in Nijmegen © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
GROESBEEK - Het gaat deze week sneeuwen in Gelderland. Op verschillende plekken is het vanochtend al wit, en in de loop van de week kunnen veel meer plaatsen een sneeuwdek verwachten.
Volgens Weeronline wordt het een winterse week met vooral 's nachts kans op sneeuw. Omdat het ook gaat vriezen, zal de sneeuw waarschijnlijk blijven liggen.

Maandag sneeuwbuien

Deze maandag staat in het teken van sneeuwbuien. Vanaf de Noordzee trekken talrijke winterse buien over het land. Mogelijk komt tijdens een intensievere sneeuwbui ook onweer voor.
In de loop van de dag neemt het aantal winterse buien af en breekt de zon soms door, maar droog wordt het niet. Tussen de winterse buien door schijnt soms de zon. Vandaag geldt in het hele land code geel, omdat de neerslag op het wegdek kan bevriezen. In Gelderland blijft de waarschuwing tot dinsdagavond 24.00 uur van kracht.
In het zuiden en zuidoosten van onze provincie is de kans op een wit landschap het grootst. Wanneer er verschillende sneeuwbuien over dezelfde locatie trekken kan er zomaar eens een sneeuwdekje van enkele centimeters dik worden gevormd.

Eind van de week zonnig

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn er waarschijnlijk ook sneeuwbuien, maar donderdagmiddag wordt het droger en breekt de zon geregeld door. Vrijdag en zaterdag beloven twee prachtige winterdagen te worden met flinke zonnige perioden.
Deze Groesbeekse straat kleurde zondagavond al wit.
Deze Groesbeekse straat kleurde zondagavond al wit. © Persbureau Heitink