liveblog | 14 januari

Auto in de sloot • brandje in zorgflat

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 januari, 20:31 uur
20:31

Auto belandt in sloot in Voorthuizen

Op de Welgelegenweg in Voorthuizen is zondagavond een bestuurder met auto en al in de sloot beland. Het ongeval gebeurde rond 19.00 uur, toen de man vanuit de Gruttoweg rechtdoor reed en in de sloot belandde.
De automobilist raakte volgens een correspondent gewond aan zijn gezicht en hand. Het gaspedaal van de bestuurder zou zijn blijven hangen, waarna hij de bocht niet meer kon maken. Een lantaarnpaal en een boom konden op een haar na worden ontweken. De man had niet gedronken.
Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald.
Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald. © Persbureau Heitink
14:10

Auto tegen boom

Zondagmiddag rond 12.45 uur werden de hulpdiensten in ’t Loo opgeroepen voor een eenzijdig ongeval aan de Vierschotenweg.
Een personenauto was uit de bocht geschoten en tegen een boom gebotst. De twee inzittenden werden onderzocht in de ambulance, waarna één betrokkene naar het ziekenhuis werd vervoerd.
De auto botste hard tegen een boom.
De auto botste hard tegen een boom. © NWVfoto / News united
14:06

Brandje in zorgflat

In een woningen in de Arnhemse zorgflat Elderveld heeft zondagmiddag een kleine brand gewoed. Rond 13.00 ging het ontruimingsalarm af in het gebouw door rook die vrijkwam uit de woning op de derde verdieping.
Volgens de brandweer bleek het te gaan om een klein brandje. Het gebouw is geventileerd waarna de bewoners terug naar hun woning konden.
Twee personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
In deze zorgflat woedde zondag een kleine brand.
In deze zorgflat woedde zondag een kleine brand. © Persbureau Heitink
13:22

Vernieling na vernieling

11:07

Botsing in Lunteren

Op de Westzoom in Lunteren is zondagochtend rond 10.05 uur een ongeval gebeurd. Twee auto’s kwamen hard in botsing. Door de klap kwam een van de twee auto’s in de struiken tot stilstand.
Door het ongeval was de kruising tijdelijk afgesloten voor verkeer. Niemand raakte ernstig gewond, maar wel zijn twee betrokkenen nagekeken door het ambulancepersoneel. De schade is groot aan beide auto’s. Volgens een fotocorrespondent gaat op de plek van het ongeluk wel vaker fout.
De schade na de botsing in Lunteren.
De schade na de botsing in Lunteren. © Persbureau Heitink
10:46

Roekeloze rijder

Na een achtervolging op de A28 heeft de politie bij Harderwijk zaterdagavond een 29-jarige man uit de gemeente Hardenberg aangehouden. Hij reed in een voertuig dat bij de politie in het systeem als gestolen genoteerd stond.
Een getuige op de A28 bij Nunspeet zag dat de bestuurder over de weg slingerde en andere automobilisten van de weg afdrukte. Agenten hadden de wegberuiker al in de smiezen e stonden hem bij meerdere afritten op te wachten.
Toen agenten hem aantroffen en een stopteken gaven, ging hij er vandoor. Hierop ontstond een korte achtervolging. Bij Harderwijk werd de man uiteindelijk aangehouden voor diefstal/heling van het voertuig.
De politie stond de automobilist op te wachten.
De politie stond de automobilist op te wachten. © Persbureau Heitink