liveblog | 13 januari

Nog steeds rook in Zaltbommel • man botst op politiebus

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 januari, 18:13 uur
18:13

Botsing op kruising in Apeldoorn

Twee auto's zijn zaterdagmiddag hard met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Laan van Westenenk met de Europaweg in Apeldoorn. In één van de auto's zat een gezin met drie kinderen, maar iedereen bleef ongedeerd.
Meerdere hulpdiensten kwamen naar de plek van de aanrijding. De bestuurders en inzittenden van de twee auto's zijn nagekeken, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De beide auto's raakten fors beschadigd en moesten worden afgesleept. Het overige verkeer wordt langs de plek geleid. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. De kruising is beveiligd met verkeerslichten.
Bij de botsing in Apeldoorn waren twee auto's betrokken.
Bij de botsing in Apeldoorn waren twee auto's betrokken. © Luciano de Graaf
17:11

Nog steeds rook in Zaltbommel

De verwoestende brand legde dit bedrijf in Zaltbommel in de as.
De verwoestende brand legde dit bedrijf in Zaltbommel in de as. © Meesters Multi Media
Er komt nog steeds rook vrij van de brand die donderdagavond woedde op industrieterrein De Wildeman in Zaltbommel. Op die plek brandde een textielbedrijf tot de grond toe af. De brandweer is sinds vrijdag bezig met nablussen, om verdere ontbranding te voorkomen.
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat zaterdag weten dat daardoor nog steeds rook kan vrijkomen. Via X (voorheen Twitter) vraagt de veiligheidsregio iedereen om geen melding meer te maken over die rook, want de brandweer heeft alles onder controle.
16:44

Man botst met auto op politiebus

De politie heeft zaterdag een man aangehouden na een aanrijding tussen een personenauto en een dienstbus van de politie. Rond 14.45 uur kwam de auto waarin de man zat op de Prins Mauritssingel tegen de bus aan. Hij zou na afloop hebben verklaard de bus niet te hebben gezien, omdat een auto links van hem het zicht blokkeerde. De man moest een blaastest ondergaan en is op basis daarvan aangehouden, zegt een 112-verslaggever.
Zowel de aangehouden bestuurder als de vrouw die achter het stuur van de politiebus zat, is ongedeerd gebleven. Het verkeer had ongeveer een uur last van de aanrijding, daarna werden alle rijbanen weer vrijgegeven.
De bestuurder van de personenauto verklaarde de politiebus niet te hebben gezien.
De bestuurder van de personenauto verklaarde de politiebus niet te hebben gezien. © Persbureau Heitink
Het politievoertuig raakte flink beschadigd.
Het politievoertuig raakte flink beschadigd. © Persbureau Heitink
15:35

Rellen bij koranverbranding

De extreemrechtse groepering Pegida kondigde deze week aan dat het vandaag een koran zou verbranden op het Jansplein in Arnhem. Aanleiding is het besluit dat Arnhemse boa’s hoofddoekjes mogen dragen. Toen het eenmaal zover was, bleek zich op het Jansplein een grote groep mensen te hebben verzameld die tegen de actie demonstreerden.
Die tegendemonstratie liep uit de hand. Op het moment dat Pegida-voorman Edwin Wagensveld de koran wilde verbranden, kwam iemand met een karatetrap op hem af. Daarna werd er geduwd, geschopt en geslagen; de opgetrommelde oproerpolitie beëindigde de actie meteen.
Ook politieagenten werden getrapt, zelfs nadat zij op de grond lagen. Er werd verder met stenen en stoelen gegooid.
07:18

Sportschool ontruimd

Een sportschool in stadion GelreDome in Arnhem is vrijdagavond ontruimd na een melding over een benzinelucht. De gealarmeerde brandweer deed een meting en besloot de boel te ontruimen.
Vervolgens kon de brandweer echter niet vinden waar de precies vandaan kwam. Het is onbekend hoeveel sporters op het moment van de ontruiming hun biezen moesten pakken.
Deze sportschool werd ontruimd om een benzinelucht
Deze sportschool werd ontruimd om een benzinelucht © Persbureau Heitink
07:15

Schoorsteenbrand in Apeldoorn

In het dak van een woning aan de Hattemseweg in Apeldoorn woedt vrijdagavond brand in een schoorsteen. De brandweer is met twee voertuigen aanwezig om de vlammen te doven. Onder de dakpannen door komt veel rook naar buiten, zegt een 112-verslaggever die op de plek aanwezig is. De brandweer heeft de weg met beide voertuigen afgesloten voor het overige verkeer.