Liemers

Kringloop Zevenaar breidt uit door grote bezoekersaantallen

Cengiz Kaya en Daniëlle Willemsen van de Kringloop Zevenaar.
Cengiz Kaya en Daniëlle Willemsen van de Kringloop Zevenaar. © RTV Connect
ZEVENAAR - Kringloop Zevenaar ziet de bezoekersaantallen bijna verdubbelen. "We hebben ongeveer vijftig bezoekers per dag meer, vergeleken met een paar jaar geleden", zegt bedrijfsleider Cengiz Kaya. Daardoor heeft de winkel moeten uitbreiden met onder meer een nieuwe boeken- en snuisterijenafdeling.
De kringloop krijgt leuke reacties van mensen. Vooral op de boekenafdeling wordt positief gereageerd, zeg administratief medewerker Daniëlle Willemsen. "Het is bijna een tweede bieb in Zevenaar. Het zal je verbazen dat er toch nog een hoop mensen lezen."
De kringloop krijgt niet alleen aanwas van mensen met een kleine portemonnee. "We zien ook steeds meer mensen die liever tweedehands meubels kopen dan nieuwe. Ook in het kader van duurzaamheid", vertelt Willemsen.
Tekst gaat verder onder de video:
Doordat de winkel meer klanten heeft, zijn er meer mensen nodig die de medewerkers komen ondersteunen. "We zijn erg afhankelijk van vrijwilligers", legt Willemsen uit. "Maar we kunnen er altijd meer gebruiken. Hoe meer mensen, hoe beter."