Rivierengebied

Ron zag zijn bedrijf compleet afbranden: 'Geen idee hoe dit ontstaan is'

Ron van Leur is eigenaar van het bedrijf in Zaltbommel.
Ron van Leur is eigenaar van het bedrijf in Zaltbommel. © Meesters Multi Media
ZALTBOMMEL - Een allesverwoestende brand legde zijn pand op industrieterrein Valeton in Zaltbommel donderdagavond compleet in de as. Toch gaat Ron van Leur niet bij de pakken neerzitten. "We gaan door", zegt hij. "Ons hoofdkantoor is in Hedel en dit is een van onze magazijnen. We hebben nog verschillende opslagplekken, dus we kunnen aan onze klanten blijven leveren."
Het pand op het industrieterrein behoort toe aan Lemetex Unique Living. "Het is heel erg triest", zegt Van Leur. "We waren in het buitenland en zijn meteen teruggereden. Toen we hier aankwamen, was het vuur al gedoofd en was alles uitgebrand."
Tijdens de brand was er geen personeel meer in het pand aanwezig. "Er is niemand gewond geraakt. We kunnen blijven leveren en daarvoor moeten we wel veel dingen regelen en daar zijn we volop mee bezig. De klanten die getroffen zijn door de brand, kunnen we persoonlijk benaderen."
Over de schade kan het bedrijf niets zeggen, behalve dat het pand geheel uitgebrand is en alles weg is. Naar de oorzaak kan Van Leur op dit moment alleen nog maar gissen. "We hebben geen idee hoe het ontstaan is."

Ook overbuurman gedupeerd

Ook een overbuurman van Van Leur is getroffen door de brand. Het autobedrijf had een aantal auto's geparkeerd staan bij het afgebrande pand.
Zo ziet het pand er vrijdag uit vanuit de lucht:
Brand zorgde voor flinke schade