Rivierengebied

Twee keer ontploft bij dit huis een brandbom

Een woning in Tricht werd twee keer bestookt met brandbommen.
Een woning in Tricht werd twee keer bestookt met brandbommen. © politie/Plaats Delict
TRICHT - Een levensgevaarlijke actie van een onbekende man in Tricht. Hij legt een brandbom bij een woning en zorgt voor brandstichting. Een bizar detail: de dader filmt zijn actie. Een nog bizarder detail: dit gebeurt vijf dagen later nog een keer.
De bewoners waren beide keren thuis, ze bleven ongedeerd en mogen van geluk spreken. Dat betekent niet dat deze twee gevallen met een sisser aflopen. De politie wil weten wie deze acties op hun geweten hebben en heeft de hulp van het publiek ingeroepen.
De brandbomgevallen waren op 13 en 18 juli, op de Lingedijk in het dorp. De eerste keer was zo'n twee uur na middernacht.
Op beelden die Plaats Delict laat zien komt een man in beeld. Hij loopt de straat in, naar het huis en pakt iets uit een plastic zak. Het voorwerp steekt hij aan en de man loopt weg.
Dan volgt een knal. De dader, die zijn actie heeft gefilmd, maakt dat hij wegkomt. Vreemd genoeg sliepen de bewoners door de knal heen, buren maakten hen wakker.

Aanhouding van minderjarige

Vijf dagen later is het wéér raak. Opnieuw verschijnt iemand bij het huis, maar nu bij een raam. De dader laat een brandbom ontploffen en verdwijnt. En ook nu maakt de dader beelden om er daarna vandoor te gaan.
De politie meldt in het opsporingsprogramma onlangs een aanhouding te hebben verricht in deze zaak. De verdachte is volgens de politiewoordvoerster minderjarig. "Daarmee is ons onderzoek niet klaar, want we vermoeden dat in opdracht is gehandeld en dat er meerdere mensen bij zijn betrokken. We horen graag van het publiek wie de persoon is die we op de beelden zagen."
Brandbommen in Tricht

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023319261.