Stedendriehoek

Politie heeft publiek nodig om brand seksclub op te lossen

De seksclub in Beekbergen stond snel in lichterlaaie.
De seksclub in Beekbergen stond snel in lichterlaaie. © Luciano de Graaf
BEEKBERGEN - De politie heeft de zaak van de brand, die vorig jaar seksclub De Villa aan de Arnhemseweg in Beekbergen in de as legde, nog niet kunnen oplossen. Ze roept de hulp van het publiek in.
De brand werd zondagnacht 16 juli ontdekt door een voorbijganger. De brandweer was er snel, maar de villa was niet meer te redden. Er waren vlak voor het moment van de brand geen mensen in het gebouw.
Behalve de brandstichter. De beelden van deze persoon die in Plaats Delict worden getoond zijn van slechte kwaliteit, maar de politie hoopt op informatie die de zaak kan vlottrekken.
De politie heeft niet stilgezeten, zegt woordvoerder Amber Maathuis in het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland en RTV Oost. "Er is uitgebreid onderzoek gedaan, maar dat heeft helaas nog niet voldoende informatie opgeleverd, dus hebben we het publiek nodig. We willen heel graag weten wie de persoon op de beelden is."
De schade aan de seksclub liep in de miljoenen en herbouw bleek geen optie.

Dit eist justitie na brandstichting

Het Openbaar Ministerie (OM) eist hoge straffen bij brandstichting. De impact op slachtoffers en omwonenden is groot, zegt het OM. "Ben ik misschien de volgende?", legt persofficier Menno Hoekstra uit. "Het geeft erg veel onrust."
De straffen komen in de buurt van die voor moord en doodslag. Dat kan variëren van 12 tot 15 jaar en als er doden zijn gevallen dan kan dat zelfs een gevangenisstraf van 30 jaar of levenslang opleveren."
Politie zoekt brandstichter

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023325241.