liveblog | 12 januari

Schoorsteenbrand • auto in weiland • hulpverlener gezocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 januari, 21:07 uur
21:07

Schoorsteenbrand in Apeldoorn

In het dak van een woning aan de Hattemseweg in Apeldoorn woedt vrijdagavond brand in een schoorsteen. De brandweer is met twee voertuigen aanwezig om de vlammen te doven. Onder de dakpannen door komt veel rook naar buiten, zegt een 112-verslaggever die op de plek aanwezig is. De brandweer heeft de weg met beide voertuigen afgesloten voor het overige verkeer.
De schoorsteenbrand woedt in een woning aan de Hattemseweg in Apeldoorn.
De schoorsteenbrand woedt in een woning aan de Hattemseweg in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
16:21

Auto belandt in weiland

Een automobilist is vrijdagmiddag in Vaassen met zijn auto van de weg geraakt en op de zijkant terecht gekomen in een weiland. Niemand raakte gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur op de Geerstraat (N792) tussen Vaassen en Terwolde. Door een nog onbekende oorzaak raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt. Omstanders schoten de automobilist direct te hulp. Deze kon zelfstandig uit de auto klimmen en bleek geen verwondingen te hebben opgelopen, meldt een correspondent ter plaatse.
De auto wordt door een berger afgesleept.
De auto wordt door een berger afgesleept. © John Stevens/LDGFotografie
16:11

Auto brandt uit in Arnhem

In de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een autobrand gewoed. De voorkant van een personenauto brandde uit. Hoewel de brandweer de brand wist te blussen, kon deze niet voorkomen dat de auto total loss is.
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. © Persbureau Heitink
16:08

Getuige dodelijk ongeval gezocht

De politie is op zoek naar een persoon die na het dodelijke ongeluk op de N315 bij Zelhem, dat gisteravond plaatsvond, eerste hulp heeft verleend aan het slachtoffer. De gezochte persoon droeg een oranje hesje.
16:02

Verdachte van mishandeling gezocht

De Edese politie is op zoek naar de dader van een mishandeling in de nieuwjaarsnacht in Ede.
"Er ontstond een vechtpartij nadat een voorbijganger het latere slachtoffer aansprak op zijn gedrag op straat. Er zijn al meerdere getuigen bekend maar de verdachte is nog altijd niet gevonden", meldt de politie.
Het gaat om een man met een lichte huidskleur en een zwarte hond. Hij zou een sportief postuur hebben en 1,90 meter lang zijn. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.
15:10

Chauffeur (53) aangehouden die inreed op stilstaand verkeer A1

De bestuurder van de vrachtwagen die donderdag op de A1 bij Hoevelaken inreed op stilstaand verkeer, is aangehouden. De chauffeur, een 53-jarige man uit het buitenland, wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met letsel.
Bij het ongeval raakten twee mensen gewond, van wie één ernstig. Volgens de politie is hun toestand nu stabiel. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.