Rivierengebied

VIDEO | Textielbedrijf gaat in vlammen op in Zaltbommel

De brand in Zaltbommel.
De brand in Zaltbommel. © Meesters Multi Media
ZALTBOMMEL - In een magazijn van een textielbedrijf in Zaltbommel woedde donderdagavond een uitslaande brand. Zowel de opslag voor het textiel als het kantoorgedeelte is niet meer te redden. De brandweer is met meer dan honderd man uitgerukt in een poging het vuur te doven.
Het bedrijf waar de brand woedde is naar schatting 100 bij 50 meter groot en is een opslag voor allerlei textiel, met daarbij een kantoorgedeelte. Meer dan dertig eenheden waren ter plaatse en bundelden de krachten om het vuur te bestrijden. Daartussen ook korpsen uit Brabant en Utrecht.
verwoestende brand
De woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, die op de plek van de brand aanwezig was, zegt dat het volledige pand als verloren beschouwd moet worden. Rond 3.30 uur schaalde de brandweer af. Naar verwachting duurt het nablussen nog enkele uren. Dat meldt de NOS.

Verbrande delen in de lucht

Verbrande delen van het pand en de opgeslagen textiel werden de lucht in geslingerd, meldt de veiligheidsregio op X. Die kwamen verderop op straat terecht. Volgens de veiligheidsregio kunnen die met een handschoen worden opgeraapt en in een afvalbak worden gegooid.
De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.