Rivierengebied

Enorme brand op industrieterrein in Zaltbommel

De brand in Zaltbommel houdt meerdere brandweerkorpsen bezig.
De brand in Zaltbommel houdt meerdere brandweerkorpsen bezig. © Meesters Multi Media
ZALTBOMMEL - In een magazijn van een textielbedrijf op industrieterrein Valeton in Zaltbommel woedt donderdagavond een uitslaande brand. De brandweer is met meer dan honderd man uit verschillende regio's aanwezig in een poging het vuur te doven.
Het bedrijf waar de brand woedt is naar schatting 100 bij 50 meter groot en is een opslag voor allerlei textiel, met daarbij een kantoorgedeelte.
De woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, die op de plek van de brand aanwezig is, zegt dat het volledige pand als verloren beschouwd moet worden. Het vuur sloeg volgens hem ook over van de loods naar de voorkant, waar het kantoorgedeelte zit. Ook dat deel is niet meer te redden.

Korpsen werken samen

De woordvoerder zegt dat de brandweer snel na aankomst opschaalde naar het niveau GRIP-1, zodat er beter kan worden samengewerkt met korpsen uit de hele regio. En die helpen volop: meer dan dertig eenheden zijn ter plaatse en bundelen de krachten om het vuur te bestrijden. Daartussen zijn korpsen uit Brabant en Utrecht.
De zwarte rook die vrijkomt bij de brand is tot in de verre omgeving te zien en trekt richting het zuidwesten.

Ramen en deuren gesloten houden

Mensen die in de buurt van industrieterrein Valeton in Zaltbommel wonen, wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.
De brandweer zet in op het behoud van panden die dicht bij het bedrijf liggen
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid drukt mensen op het hart om de hulpdiensten de ruimte te bieden: