Achterhoek

Tientallen ongelukken in Achterhoek door spiegelgladde wegen

Eén van de auto's die betrokken was bij de aanrijding in Winterswijk.
Eén van de auto's die betrokken was bij de aanrijding in Winterswijk. © 112Achterhoek-nieuws
DINXPERLO - Op veel plekken in de Achterhoek zijn donderdagavond door de gladheid aanrijdingen en botsingen geweest. De hulpdiensten hebben de handen vol aan incidenten door de hele regio.
Op de A18 van Doetinchem naar Varsseveld gleden aan het einde van de middag en gaandeweg de avond meerdere voertuigen van de weg. Ook op de N315 van Zelhem naar Hengelo kwamen meerdere auto's in de sloot terecht doordat ze weggleden.
Op de Rondweg bij Zelhem kende een aanrijding tussen twee personenauto's een fatale afloop voor één van de betrokken bestuurders. De andere bestuurder raakte zwaargewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Incidenten in Breedenbroek, Harreveld en Winterswijk

In Breedenbroek, vlakbij Dinxperlo, ging het mis met een auto die richting Ulft onderweg was. De bestuurder verloor de macht over het stuur en kwam met de auto op de zijkant in de berm tegen een heg terecht. Zover bekend raakte daarbij niemand gewond.
Bij Harreveld botsten drie auto's op elkaar op de N18 richting Lichtenvoorde. En op de Groenloseweg (N319) bij Winterswijk wilde een bestuurder ter hoogte van de Meekertweg linksaf de parallelweg opslaan, maar de bestuurder van een busje dat achter die auto reed, kon niet meer tijdig remmen en botste achterop de personenauto. Die schoot door de klap naar de andere weghelft, waar de auto in botsing kwam met een ander voertuig. Alle drie de betrokken auto's werden afgesleept.
In Breedenbroek kwam deze auto op zijn kant terecht.
In Breedenbroek kwam deze auto op zijn kant terecht. © 112Achterhoek-nieuws

Motregen speelde ook mee

Het gladde wegdek was niet de enige oorzaak: ook de motregen speelde veel bestuurders parten. Een woordvoerder van de politie zegt dat er 'tientallen aanrijdingen' zijn geweest. Door de vele ongelukken in de regio moest veel personeel worden ingezet: politie, ambulances en brandweer. "Al onze eenheden zijn ingezet op de aanrijdingen met letsel", zegt de woordvoerder. Het aantal meldingen is inmiddels afgenomen.
De Winterswijkse Wijkagent Willem Saris drukte via sociale media alle Achterhoekers op het hart niet de deur uit te gaan. "Het is momenteel spiegelglad in onze regio. Moet u de deur niet uit, blijf dan thuis", benadrukte hij.

Schotse hooglander in problemen

Niet alleen mensen ondervonden donderdag grote hinder van de gladheid. Een Schotse hooglander kwam vast te zitten op het ijs in natuurpark De Zumpe in Doetinchem. Het dier kon niet meer op eigen kracht van het ijs komen. De brandweer moest eraan te pas komen om het rund te bevrijden.
Bekijk de beelden hieronder: