Stedendriehoek

Paard van het ijs gered: 'Ze keek beduusd om zich heen'

Het paard werd met brandweerslangen naar de rand van het ijs gegleden.
Het paard werd met brandweerslangen naar de rand van het ijs gegleden. © Persbureau Heitink
LEUVENHEIM - De brandweer heeft donderdag een paard van het ijs gered. Het dier stond op een plaat ijs in een weiland aan de Oudeweg in Leuvenheim.
"Ik heb vanmorgen het hek opengezet, omdat het met de kou goed is als paarden beweging krijgen. Er lag toen een dun laagje ijs op een stuk van het weiland. Een paard is toch op het ijs gegaan en uitgegleden", vertelt eigenaresse Sandra. "Ik had gedacht dat als het zou gebeuren, het dier er wel doorheen zou zakken. Het paard weegt 600 kilo."

'Kreeg paard niet in mijn eentje omhoog'

Maar dat gebeurde niet en het paard kon niet meer opstaan omdat het te glad was. "Ik ben gebeld door een buurtbewoner en ben er meteen heen gegaan. Maar in mijn eentje krijg ik haar niet omhoog."
De brandweer was snel ter plaatse. "Ze hebben brandweerslangen om haar heen gelegd en al liggend en glijdend naar de rand van het ijs gebracht. Toen had ze meer grip en kon ze opstaan", aldus de opgeluchte eigenaresse.

'Paard is beduusd'

"Ik had de dierenarts al gebeld en die zou meteen komen als het nodig was. Maar gelukkig lijkt alles goed gegaan te zijn en heeft ze geen blessures opgelopen. Ze is wel moe. Ik heb het paard meteen een deken omgedaan en extra hooi gegeven. Nu maar hopen dat ze er goed doorheen komt. Ze stond net nog wel wat beduusd om zich heen te kijken."