Achterhoek

Voetbalclub en Hans Kazan maken noodlanding vanwege kettingroker

De vlucht moest een noodlanding maken.
De vlucht moest een noodlanding maken. © ANP/Omroep Gelderland
GAANDEREN - De selectie van voetbalclub VVG'25 uit Gaanderen en goochelaar Hans Kazan hebben woensdag een noodlanding moeten maken vanwege een kettingroker aan boord van het vliegtuig.
De Achterhoekse voetballers waren op trainingskamp geweest in Spanje en vlogen terug van Málaga naar Amsterdam. Vanwege de onwillige reiziger die weigerde te stoppen met roken, zette de gezagvoerder het toestel in Parijs aan de grond.
Een arrestatie-eenheid van de Franse politie haalde de kettingroker van boord, meldt VVG'25 op haar website. Illusionist Hans Kazan, die ook aan boord was, zegt tegen De Telegraaf dat het 'gevaarlijk uitziende' agenten waren die plotseling binnenkwamen.
“Uiteindelijk waren we drie uur later in Amsterdam”, zegt trainer Ties Evers van de Gaanderense tweedeklasser. Echte onrust hebben de 44 man uit het Achterhoekse gezelschap niet gemaakt: “Het incident speelde zich voorin in het vliegtuig af. Wij hebben er niet veel van gemerkt, we zaten vrij achterin.”

'Hij schold personeel uit'

"Hij kwam steeds langs en was agressief tegen de werknemers. Hij begon ze ook uit te schelden”, zegt illusionist Hans Kazan. Volgens Kazan sprak de man Arabisch en Frans, maar was er geen touw aan vast te knopen. "De andere passagiers dachten: wat een rare gast. Hij was ook steeds ineens weer weg. En kwam dan weer terug.”
“Wat wel opviel, was dat de landing al zo snel werd ingezet", vertelt Evers, zelf oud-prof van De Graafschap en AGOVV. "Toen ik op m’n schermpje keek, zag ik dat we pas boven Frankrijk zaten. Nadat de roker uit het vliegtuig was gehaald, kregen we uitleg over wat er aan de hand was."

Vliegtuig kon nog niet opstijgen

Het duurde toen nog wel even voor het toestel van de Spaanse maatschappij Vueling weer kon opstijgen. De piloot moest mee naar buiten om als getuige een verklaring te geven over het gedrag van de roker.
Evers: “Complimenten voor iedereen aan boord, ook aan de crew. Niemand raakte in paniek, iedereen bleef rustig. Wel heel fijn om veilig thuis te zijn."