Gelderse Vallei

Vrouw gewond na botsing met oldtimer, honden ongedeerd

De oldtimer liep forse schade op.
De oldtimer liep forse schade op. © Persbureau Heitink
LUNTEREN - Een witoranje oldtimer en een witte brommobiel zijn laat op de woensdagavond op elkaar gebotst op de Kruisbeekweg in Lunteren. Zowel de Opel Rekord uit 1969 als de kleine brommobiel raakten daarbij beschadigd. Een vrouw die in de brommobiel zat, raakte gewond. Haar twee trouwe viervoeters bleven ongedeerd.
Twee mannen in de oldtimer waren een puzzeltocht aan het rijden, een zogeheten kaartleesrit. Volgens de mannen kwam de brommobiel met een hoge snelheid door de bocht gereden waarna deze vol op de Opel knalde. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.

Bloedende wond

De brommobiel raakte flink beschadigd. De gehele voorkant lag aan diggelen. De man in de brommobiel raakte niet gewond, de vrouw wel. Zij liep een bloedende wond op aan het voorhoofd waarmee zij tegen de voorruit was gekomen. Twee honden die in het voertuig zaten, bleven ongedeerd. Dat geldt ook voor de twee mannen die in de Opel zaten.
De bestuurder van de brommobiel was niet verzekerd en kon de afsleep van zijn voertuig niet ter plekke betalen, meldt de 112-correspondent.
Een gewonde en flinke schade na ongeval in Lunteren.
Een gewonde en flinke schade na ongeval in Lunteren. © Persbureau Heitink

Puzzeltocht met auto

Ook liep de oldtimer een flinke deuk op. Daardoor werden de twee gehinderd tijdens hun puzzeltocht. De twee mannen in de oldtimer waren bezig met een kaartleesrit. Voor zo'n rit wordt een route uitgestippeld op basis van stafkaarten. In deze route ‘verstopt’ de uitzetter tal van hersenbrekende routepuzzels. Dat valt te lezen op de site van de Baronierijders. Een soort real life puzzeltocht per auto dus.