liveblog | 11 januari

Tientallen ongelukken door gladheid • dode in Zelhem

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 januari, 22:53 uur
22:53

Enorme brand in Zaltbommel

De loods van het textielbedrijf staat in lichterlaaie.
De loods van het textielbedrijf staat in lichterlaaie. © Meesters Multi Media
Op een industrieterrein in Zaltbommel woedt donderdagavond een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig om het vuur te blussen. Een loods bij een textielbedrijf staat volledig in brand.
19:47

Dodelijk ongeval in Zelhem

Op de Rondweg bij Zelhem (N315) zijn donderdagavond twee auto's op elkaar gebotst. De politie laat weten dat daarbij één van de betrokken bestuurders om het leven is gekomen. De bestuurder van de andere auto raakte gewond.
Dode na botsing door gladheid in Zelhem
Door de gladheid waren er donderdagavond tientallen ongelukken in de Achterhoek. Het ging onder meer mis op de A18 van Doetinchem naar Varsseveld, op de N315 van Zelhem naar Hengelo en in Breedenbroek, Harreveld en Winterswijk.
19:11

KNMI geeft code oranje af

Het KNMI heeft donderdagavond het advies voor lokale gladheid aangepast van code geel naar oranje. In het oosten van het land valt motregen wat aan het wegdek vast vriest. De weg wordt hierdoor spiegelglad.
19:07

Paard vast op ijs

De brandweer is donderdag ook in actie gekomen voor een paard wat vast zat op het ijs. Het dier stond op een plaat ijs in een weiland aan de Oudeweg in Leuvenheim. Het paard gleed uit op het ijs en kon op eigen kracht niet meer ophoog komen. Ook met behulp van de eigenaar van het paard lukte het niet om van het ijs af te komen.
De brandweer heeft met behulp van brandweerslangen het paard langzaam naar de rand van het ijs getrokken. Hier had het dier meer grip en kon het uiteindelijk opstaan.
Het paard werd met brandweerslangen naar de rand van het ijs gegleden.
Het paard werd met brandweerslangen naar de rand van het ijs gegleden. © Persbureau Heitink
19:03

Schotse hooglander vast op ijs

Een Schotse hooglander is donderdagmiddag vast komen te zitten op het ijs in natuurpark De Zumpe in Doetinchem. De brandweer moest het dier komen bevrijden. Door brandweerslangen onder het lijf van de Schotse hooglander te leggen, lukte het de brandweer uiteindelijk om het dier weer op de kant te krijgen.
Schotse hooglander in problemen
18:35

Ernstig ongeluk op A1

Op de A1 bij knooppunt Hoevelaken heeft donderdagavond rond 17.20 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Vijf auto's waren betrokken bij het ongeval en meerdere auto's vlogen na de aanrijding in brand.