Rivierengebied

Agenten doen aangifte van poging tot doodslag

De Mobiele Eenheid moest er in Hedel aan te pas komen om de orde te herstellen.
De Mobiele Eenheid moest er in Hedel aan te pas komen om de orde te herstellen. © Meesters Multi Media
HEDEL - Meerdere politieagenten hebben aangifte van poging tot doodslag gedaan, na de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in Hedel. Het tv-programma Plaats Delict van Omroep Gelderland besteedt daar donderdag aandacht aan.
Tijdens de jaarwisseling werden in Hedel agenten en andere hulpverleners bekogeld met zwaar vuurwerk, glas en stenen. Er werd vuurwerk afgestoken dat, naar verluidt, zwaarder was dan handgranaten. Ook gingen twee auto's in vlammen op.
Vanwege de ongeregeldheden kondigde burgemeester Jaco Geurts een noodbevel af. De Mobiele Eenheid (ME) veegde daarop het plein aan de Kasteellaan leeg.

Aangifte van doodslag

De politie maakt nu bekend dat meerdere agenten aangifte hebben gedaan van poging tot doodslag. Er is een onderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden. Het onderzoek richt zich op het achterhalen van de personen die bij het geweld betrokken waren.

Vier getuigen gezocht

De politie zoekt ook vier mogelijke getuigen die in die nacht rond 2.30 uur in de Voorstraat waren. De politie wil hen spreken, om te kijken of zij misschien belangrijke informatie hebben en of ze mogelijk gehoorschade hebben opgelopen.
In het tv-programma Plaats Delict van Omroep Gelderland laat de politie beelden van hen zien.
Plaats Delict wordt donderdagavond 11 januari om 17.30 uur uitgezonden op TV Gelderland.
Bekijk de beelden:
Hulpdiensten bekogeld, ME veegt plein schoon