Rivierengebied

Nepagent trekt kluis leeg bij vrouw, nadat haar man is weggelokt

De politie waarschuwt mensen om 112 te bellen, als ze iemands verhaal niet vertrouwen.
De politie waarschuwt mensen om 112 te bellen, als ze iemands verhaal niet vertrouwen. © ANP, ter illustratie
GELDERMALSEN - Een stel in Geldermalsen is dinsdag op slinkse wijze slachtoffer geworden van diefstal. Mensen die zich voordeden als politieagenten leidden de man en vrouw om de tuin, waarna de inhoud van de kluis werd meegenomen.
Het stel werd zogenaamd gebeld door de politie. De man werd gevraagd naar het politiesteunpunt te komen, om naar beelden te kijken van daders naar aanleiding van een inbraak in de buurt. Daarop vertrok de man naar het politiesteunpunt.
Zijn vrouw nam de telefoon over en kreeg te verstaan dat zich een agent bij haar zou melden om hun kluis te inspecteren en daar foto's van te maken. Even later stond er ook daadwerkelijk iemand aan de deur. De vrouw liet de man binnen en haalde op verzoek het geld en de sieraden uit de kluis. Intussen bleef ze ook aan de telefoon met de andere persoon.

Geld en sieraden verdwenen

Toen de vrouw even niet oplette, nam de man in haar woning het geld en de sieraden mee en maakte hij zich uit de voeten. De politie West Betuwe waarschuwt via sociale media nooit in te gaan op dit soort verzoeken van de 'politie' en agenten om legitimatie te vragen, wanneer zij in 'normale kleding' aan de deur komen.